Teknoloji

Microsoft Cortana iOS ve Android uygulamalarına desteğini sonlandırdı

microsoft cortana ios
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, dijital asistanı Cortana için hazırladığı iOS ve Android uygulamalarına yönelik desteğini sonlandırdı. Cortana kullanıcıları tarafından hazırlanan hatırlatıcı ve listelere artık mobil uygulama üzerinden erişmek mümkün olmayacak. Ancak Microsoft’tan verilen bilgiye göre, bu listelere Cortana’nın Windows 10 uygulaması üzerinden erişim devam edecek.

Cortana’nın Windows 10 ile eş zamanlama da yapabilen mobil uygulamalarıyla hatırlatıcı oluşturmak veya önemli bilgileri görmek mümkündü. Ancak Cortana genel itibarıyla Google Asistan, Alexa ve Siri gibi rakiplerinin gerisinde kalmış durumda.

Microsoft da 2019’da Cortana’yla ilgili hedeflerini küçültmüştü. Şirketin CEO’su Satya Nadella, Cortana’yı Office 365’in yardımcısı olarak konumlandırılacağını belirtmişti. Microsoft geçtiğimiz yıl da Cortana’yı Xbox One, Skype ve Windows 10’un Arama özelliğinden çıkarmıştı.

Microsoft Cortana iOS ve Android uygulamaları üzerinden oluşturulan listelere, hatırlatıcılara ve diğer içeriklere Windows uygulaması aracılığıyla erişmek mümkün olacak. Hatırlatıcılar, listeler ve görevler Microsoft’un To Do mobil uygulamasıyla da eşleştirilecek.

İLGİLİ HABERLER