Teknoloji

Microsoft’tan Google Chrome kullanıcılarına Bing zorlaması

microsoft bing
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Google Chrome kullanıcılarını Office 365 yükleyicisinden destek alarak zorla kendi arama motoru Bing‘e yönlendirmeye hazırlanıyor. Yazılım devinin şirketler tarafından kullanılan Office 365 ProPlus yükleyicisi önümüzdeki aydan itibaren yeni bir Chrome eklentisiyle gelecek. Bu eklenti varsayılan arama motorunu Google’dan Bing’e çevirecek.

Chrome’daki varsayılan arama motoru Bing ile değiştirilmemiş olduğu sürece Office 365 ProPlus’ın yeni yüklemeleri ve güncellenen yüklemeleri bu eklentiyle birlikte gelecek.

Microsoft’un bu özelliği, Chrome’da sunduğu Microsoft Search özelliğinin aktif hâle getirilmesi için BT yöneticilerine göstermeye çalıştığı söylenebilir. Ancak burada asıl göze çarpan, şirketin insanları Bing arama motoru kullanmaya itmenin güçlü bir yolunu bulması oluyor. Eğer Bing zaten Chrome’un varsayılan arama motoru olduysa, bu eklenti asla yüklenmiyor.

Microsoft BT yöneticilerini kızdırdı

Yazılım devi, söz konusu eklentiyi önümüzdeki ay itibarıyla ABD, Birleşik Krallık, Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya ve Hindistan’da kullanıcılarla buluşturmayı planlıyor.

ZDNet’in haberinde BT yöneticilerinin Microsoft’un bu hamlesinden dolayı pek de memnun olmadığı belirtiliyor. Reddit’teki bir konu başlığı, pek çok sistem yöneticisinin özelliğin opsiyonel olmasından yana tavır koyduğunu gösteriyor. Ancak sistem yöneticilerinin elinde bu eklentinin yüklenmesini engellemek veya yüklendikten sonra kaldırılmasını sağlayacak bir araç da bulunuyor. Buna ek olarak, Office kullanıcıları da eklentinin ayarları üzerinden Bing’in varsayılan arama motoru olarak kullanımını durdurabilecek.

İLGİLİ HABERLER