Teknoloji

Microsoft CES 2022’ye katılmayacak

microsoft yapay zekâ

Microsoft, CES 2022 fuarına fiziksel olarak katılmaktan vazgeçtiğini açıkladı. Daha önce bu kararı alan diğer şirketler gibi, Microsoft’un kararının temelinde de COVID-19’un omikron varyantının neden olduğu korkular bulunuyor.

Şirketten yapılan açıklamada, “Hızla değişen COVID ortamını değerlendirmemizin ardından CES 2022’ye fiziksel katılım göstermemeye karar verdik” ifadesi yer alıyor. Microsoft, Partner İnovasyon Deneyimi ve Otomotiv Basın Kiti ile dijital olarak etkinlikte boy gösterecek.

Microsoft, CES 2022 fuarının önemli katılımcıları arasında yer alıyordu. Yazılım devinden önce, Lenovo, T-Mobile, Amazon, Meta (Facebook), General Motors, Intel, Twitter ve Google da fuara fiziksel katılımdan vazgeçmişti. Omikron varyantıyla artan COVID-19 vakaları nedeniyle şirketler CES 2022’den çekilmişti.

Organizatörler bu tabloya rağmen CES 2022’yi fiziksel olarak düzenlemekten vazgeçmiş değil. Etkinliğe katılım için aşı sertifikası ve maske kullanımı zorunlu tutulurken, ücretsiz olarak hızlı testlerin gerçekleştirilecek. Çarşamba günü CES’ten yapılan açıklamada 42 şirketin katılımdan vazgeçtiği belirtilmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER