Teknoloji

Microsoft Bing yeni özelliklerle Google’a karşı güç kazanmaya çalışıyor

microsoft bingMicrosoft Bing arama motorunun Google’a karşı biraz daha fazla tercih edilmesi için yıllardır yoğun bir çaba sarfediyor. Henüz kayda değer bir sonuç alamayan şirket, buna rağmen yeni özellikler sunarak yeni kullanıcılar kazanmak için mücadelesini sürdürüyor.

Bing bu hedef doğrultusunda geçtiğimiz yıl “akıllı cevaplar” adını taşıyan özelliğini duyurmuştu. Kullanıcıların sorduğu soruları en yaygın cevapla karşılayan bu özelliği geliştiren Microsoft, kullanıcılara beş farklı cevap sunacak. Akıllı cevaplar özelliğindeki gelişimden ilk etapta ABD ve Birleşik Krallık’ta yaşayan kullanıcılar faydalanabilecek.

Microsoft’un arama motoru üzerinde yaptığı değişiklikler akıllı cevapların sayılarının arttırılmasıyla sınırlı kalmıyor. Bundan böyle Bing’de yapılan aramalar üzerinden otel rezervasyonu yapmak da kolaylaşıyor. Belirli bir bölgede otel araması yapan kullanıcılar, Bing’in kendilerine sunduğu seçeneklerden birine tıkladıklarında karşılarına fiyat, konum, puan ve seçili tarihler arasında uygunluğu gösteren bir sayfa çıkıyor. Expedia ve Trip Advisor gibi kaynaklardan alınan sonuçları da gösteren Bing, en uygun seçenekte birkaç dokunuşla yer ayırtmayı mümkün kılıyor.

Bing gerçekleştirilen değişikliklerle hava durumuna ilişkin bilgileri aktarma konusunda da daha yetenekli hâle geliyor. Standart hava durumu bilgilerini gösteren arama motoru, bunun yanında canlı radar haritasını da kullanıcılarının karşısına çıkarıyor. Ortalama sıcaklık, yağış miktarı ve yakınlardaki şehirlerin hava durumu gibi bilgiler de Bing üzerinde görülebiliyor.

Microsoft Bing arama motoru pazarında Google’ı oldukça geriden takip ediyor. Netmarketshare’in verilerine göre, Google’ın pazar payı yüzde 72.8 seviyesindeyken Bing’in payı hâlâ yüzde 7.7 seviyesinde seyrediyor. Bing’in yeni özelliklerinin bu makası kapatıp kapatamayacağı ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER