Teknoloji

Microsoft Band tarihin tozlu sayfalarındaki yerini alıyor

microsoft bandMicrosoft iki deneme yapsa da, fitness bilekliği Band ile aradığını bulamadığını kabullenmişe benziyor. Band 2’nin şirketin çevrim içi mağazasından kaldırılması, bilekliğin üretiminin durdurulduğuna işaret ediyor. Best Buy üzerinden de artık bilekliği satın almak mümkün olmuyor. Amazon halen satışları sürdürse de, bunun stokları tüketmek için olduğu belirtiliyor. ZDNet’te yer alan habere göre, Microsoft’un gündeminde şu an için Band 3 gibi bir cihaz yer almıyor. Band’i geliştiren ekibin de dağıtılması, Microsoft’un ürünün geleceği konusunda pek de istekli olmadığı düşüncesini akıllara yerleştiriyor.

Microsoft cephesinden eylül ayı içinde yapılan açıklamada, şirketin giyilebilir ürün pazarını keşfetmeye ve müşterilerine gerekli desteği sunmaya kararlı olduğu belirtilmişti. Bu noktada artırılmış gerçeklik başlığı HoloLens’in de bir giyilebilir ürün olarak nitelendiğini belirtmekte fayda var. Aynı açıklamada Band 2’nin satışlarına devam edildiğinin de altı çizilmişti. Ancak mevcut durum, koşulların değiştiğini gösteriyor.

Cihaz için uygulama geliştirmekte kullanılan yazılım geliştirme kitinin de kaldırılması, Microsoft’un niyetini daha açık biçimde gösteriyor. Şirket, geçtiğimiz ay akıllı telefon sağlık uygulamasının adını da Microsoft Band olarak değiştirmişti. Mevcut kullanıcılar söz konusu uygulamaya halen erişebiliyor.

Microsoft Band Ekim 2014’te tanıtılmıştı

Microsoft ilk Band bilekliğini 2014’ün ekim ayında tanıtmıştı. Band, o dönemde en gelişmiş fitness bilekliği olarak nitelenmişti. Ancak tasarımı “garip” ve “rahatsız” olarak nitelenen cihaz, beklenen çizgiye ulaşamamıştı. Band 2 de yeni özellikler kazanmasına rağmen, selefinin kusurlarını koruduğu için dertlere çare olamamıştı.

İLGİLİ HABERLER