Teknoloji

Microsoft Band 2 tanıtıldı, Cortana ile çalışıyor

microsoft-band-061015-1

Microsoft’un düzenlediği etkinlikte Surface 4 ve iki yeni Lumia akıllı telefonu daha fazla öne çıkacak, ancak şirket giyilebilir ürünler alanında da boş olmadığını yeni giyilebilir ürünü Microsoft Band ile gösteriyor.

Microsoft yeni giyilebilir ürünü için yeni bir isim düşünmemiş, onu yine Microsoft Band olarak adlandırmış. Geçen yılın Band’ine göre daha göz alıcı ve çekici görünen bu cihaz geçen yılın bilekliği gibi GPS, uyku ve kalori takibi, egzersiz kılavuzları ve akıllı bildirimler gibi özelliklere sahip. Ayrıca Cortana ile de entegre şekilde çalışıyor.

İlk Microsoft Band cihazı geçen yılın sonbaharında tanıtılmıştı. Onunla birlikte bir de Microsoft Health adı verilen, bütün aktivite verilerinin kaydedildiği yazılım platformu da duyurulmuştu. Band’de çeşitli sensörler bulunuyordu ve ABD’deki Starbucks’larda ödeme yapmaya da izin veriyordu. Üstelik bir telefona bağlı olmadan da kullanılabiliyordu, çünkü içinde çoğu aktivite takip bilekliğinde yer almayan GPS alıcısı bulunuyordu.

Ancak orijinal Band’in donanım konusundaki ilgi çekiciliği burada duruyordu. Donanım bakımından gösterişsizdi, sanki Microsoft bunu diğer donanım üreticilerine lisanslamak için tasarlamış gibiydi. Kullanıcılar Microsoft Band yerine Jawbone UP gibi başka bir bilekliği kullanabilir ve verilerini yine Microsoft Health içinde depolayabilirdi.

İkinci Microsoft Band ile ilk ürünün bu alandaki eksiklikleri de kapatılmış gibi görünüyor. Sonuç olarak Microsoft yeni ürünüyle daha iddialı olacaktır. Fiyatı da bu konuda yardımcı olabilir.

Microsoft bugün itibarıyla yurt dışında 249 dolarlık fiyat etiketiyle ön siparişe sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER