Teknoloji

Azure Kinect: Kinect yeni ismiyle sahalara geri dönüyor

microsoft azure kinect

Microsoft, orijinal Kinect’i Xbox 360’ta eller serbest bir oyun deneyimi yaşatmak amacıyla çıkartmıştı. İlk başta başarılı bir konsol aksesuarı olarak dikkat çeken Kinect, Xbox One ile birlikte gerekli oyun desteğinin ve paketlerin sunulmamasıyla gözden düşmüştü. Bu nedenle aksesuara olan yaklaşımını gözden geçiren yazılım devi, Kinect’i kurumsal bir ürün olarak Microsoft Azure Kinect adıyla tekrar sahaya sürüyor.

Bir PC aksesuarı olan Azure Kinect, Microsoft’un en yeni yapay zekâ sensörlerini barındırıyor. HoloLens 2’de bulunan Time of Flight derinlik sensörü, bilgisayar görüşünde ve konuşma tanıma için kullanılan 7 mikrofonlu kurulum söz konusu sensörler arasında yer alıyor. 12 megapiksellik RGB kamera ve 1 megapiksel derinlik sensörü de Azure Kinect’in üstündeki bileşenler arasında bulunuyor.

Microsoft burada Kinect’in temelinde bulut gücünün olması ve yapay zekâ görevlerini yerini getirmesi üstüne odaklanıyor. Böylelikle geliştiricilerin uygulamalarında daha az güç kullanacağını belirten şirket, yapay zekânın derinlik sahibi görsellerde kullanımı sayesinde daha küçük ağlara da yapay zekâ algoritmalarının yerleştirilebileceğine dikkat çekiyor. Azure Kinect tek başına kullanılabildiği gibi, birden fazla Azure Kinect ile de odaların üç boyutlu haritaları oluşturulabiliyor.

Microsoft Azure Kinect için şimdiden kendisine kurumsal bir iş ortağı bulmuş durumda. Hastane yatakları üreten Ocuvera, Azure Kinect yardımıyla hastaların yataktan düşmek üzere olduğunu algılayacak ve hemşireyi durumdan haberdar edecek bir çözümü kullanıma sunacak. İlk etapta ABD ve Çin’de satışa sunulacak Azure Kinect için 399 dolar ödemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER