Teknoloji

Microsoft kısa süreliğine “en değerli halka açık şirket” unvanını Apple’dan aldı

microsoft copilot ai

Microsoft kısa süreliğine de Apple’ı geride bırakarak yeniden dünyanın en değerli halka açık şirketi oldu. Yazılım devinin hisseleri son birkaç aydır yapay zekâ odaklı duyurular sayesinde değer kazanırken, Apple hisseleri de iPhone satışlarıyla ilgili endişeler nedeniyle değer kaybetti. Ancak bu yazının yazıldığı dakikalar itibarıyla Apple’ın yine zirveye yerleştiğini belirtmekte fayda var.

Apple hisseleri, Çin’deki iPhone satış endişeleri ve iPhone 15 satışlarındaki potansiyel zayıf seyir nedeniyle geçtiğimiz ay düşüş eğilimindeydi. Derecelendirme firmaları son günlerde Apple hisselerinin notunu düşürdü ve Apple yalnızca 2024 yılında 162 milyar dolar piyasa değeri kaybı yaşadı.

Microsoft ise altı aydan uzun bir süredir AI heyecanıyla ilerliyor. Şirketin hisseleri, özellikle Copilot’un duyurusuyla birlikte büyük değer kazandı. O günden bu yana şirket düzenli olarak yeni yapay zekâ odaklı yazılım ve servislerin duyurusunu yapıyor.

Microsoft ve Apple “halka açık en değeri şirket” unvanı için yıllardır mücadele içinde

Microsoft ve Apple yıllardır “halka açık en değerli şirket” unvanını aralarında paylaşıyor. Microsoft daha önce 2021, 2020 ve 2018’de de Apple’ı geride bırakmıştı. 2016’da ise Google kısa süre önce bu unvanının sahibi olmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER