Teknoloji

Microsoft Andromeda cep boyutunda bir Surface cihazı olacak

microsoft andromedaMicrosoft’un Andromeda kod adıyla katlanabilir bir tablet geliştirdiğine dair haberler uzun süredir etrafta dolaşıyor. Kalem desteği de bulunması beklenen cihazın 2018 içinde piyasaya sürülebileceği iddia edilse de, bu konuda henüz ortada somut bir işaret bulunmuyor. The Verge sitesinde yayınlanan bir haber ise Microsoft Andromeda’nın cep boyutunda bir Surface cihazı olacağını gösteriyor.

The Verge sitesinin haberinin temelinde Microsoft’tan sızan bir şirket içi doküman bulunuyor. Söz konusu belgede Andromeda, “yeni ve cepte taşınabilen bir Surface tasarımı” olarak tanımlanıyor.

Andromeda konusunda gerçek anlamda bilinenler ise oldukça sınırlı. Cihazın temelinde OneNote’a bağlanan bir not defteri uygulamasının bulunacağı ve sayfa arayüzünün de analog bir defter gibi işleyeceği iddia ediliyor. Microsoft Edge ve Fotoğraflar gibi uygulamaları çalıştıracağı belirtilen tabletin hücresel bağlantı desteğine de sahip olabileceği öngörülüyor.

Microsoft Andromeda üzerinde çalışmalarını sürdürse de, bu durum şirketin cihazı kesinlikle piyasaya süreceği anlamına gelmiyor. Şirketin geçmişte Surface Mini’yi neredeyse tamamen hazır hâle getirdiği, ancak daha sonra piyasaya sürmekten vazgeçtiği biliniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER