Teknoloji

Microsoft’tan Android Wear için özel klavye

microsoft-android-wear-klavye-131014

Microsoft geçen ay Android Wear için yeni OneNote uygulamasını çıkararak Google’ın giyilebilir ürün platformuna olan ilgisini göstermişti. Şirketin Google’ın akıllı saatlerine olan desteği yeni bir klavye ile devam edecek gibi görünüyor.

Android Wear için özelleştirilmiş klavye prototipi olarak ortaya çıkarılan Microsoft’un analog klavyesi akıllı saat ekranına harfleri elle yazarak metin girişine olanak sağlıyor. Klavye 320 x 320 çözünürlüklü kare ekranları ve Moto 360’ı destekliyor. Klavye sayesinde harfleri, özel karakterleri ve rakamları rahatlıkla girmek mümkün oluyor.

Bir saat üzerinde klavye kullanma fikri herkes için çekici gelmeyebilir, ancak sesle komut girişinin de herkesin rahatça kullanabileceği bir yöntem olduğunu kabul etmek gerekiyor. Ne de olsa, topluluk içindeyken saatinizde gezinmek veya arama yapmak için ona seslenip dikkat çekmek istemediğiniz zamanlar olacaktır. Google Android Wear’a bir klavye eklemediği için üçüncü taraf geliştiriciler için bu alanda değerlendirilecek bir boşluk bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER