Eğlence

Microsoft, Activision Blizzard anlaşmasında mutlu sona gelecek hafta ulaşabilir

microsoft activision blizzard

Microsoft Activision Blizzard’ı 68.7 milyar dolar karşılığında satın almak için 2022’nin ocak ayında anlaşmaya varmıştı. Şirkete yakın kaynakların verdiği bilgiye göre, yazılın devi satın alma sürecinin 13 Ekim Cuma günü tamamlanmasını bekliyor. Böylelikle 20 aydır devam eden bir süreç sona ermiş olacak.

Yine de, bu tarihin İngiltere Rekabet ve Piyasalar İdaresi’ne (CMA) bağlı olduğunu unutmamak gerekiyor. Sürecin hâlâ sürmesinin tek nedeni CMA’nın vetosu. Microsoft bir süre önce hem mevcut hem de daha sonra çıkacak Activision Blizzard oyunlarının bulut haklarını Ubisoft’a devredeceğini açıklayarak anlaşmayı yeniden yapılandırmıştı. Buna bağlı olarak, şirket geçtiğimiz ayın sonlarında CMA’dan bir “ön onay” alabilmişti.

CMA’ya birleşmenin onaylanması konusunda görüş toplaması için verilen süre bugün itibarıyla sona eriyor. Kurumun nihai kararını gelecek hafta vermesi bekleniyor. Eğer son dakikada bir sürpriz olmaz ise Microsoft’un gerekli onayı alması ve satın alma sürecini tamamlaması muhtemel görünüyor.

Microsoft ve Activision yakın zamanda anlaşma son tarihini 18 Ekim’e kadar uzatmıştı. Eğer Microsoft anlaşmayı gelecek hafta onaylatabilirse, Avrupa ve ABD’de 20 aylık düzenleyici onay ve mücadele sürecini beklenenden biraz daha erken tamamlamış olacak.

Microsoft Activision Blizzard anlaşmasına ABD’den de itiraz var

CMA, bu yılın başlarında bulut oyun deneyimine dair endişeler nedeniyle Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasını veto etmişti. Anlaşma bu vetodan bir süre sonra Avrupa Birliği tarafından onaylanmıştı. Bu olaylardan daha önce, ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) satışın engellenmesi için dava açmıştı. FTC bir ihtiyati tedbir kararı aldırmayı denese de başarılı olamamıştı.

FTC, Microsoft Activision Blizzard anlaşmasının iptali için ABD’de Dokuzuncu Bölge Temyiz Mahkemesi’ne başvuruda bulunmuştu. Temyiz mahkemesinin kararının aralık ayının başlarında açıklanması bekleniyor. FTC’nin kendi idari davasının duruşmasının da temyiz başvurusunun karara bağlanmasından 21 gün sonra yapılması planlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER