Teknoloji

Microsoft ve Activision Blizzard, birleşme anlaşmasının onay sürecini uzattı

microsoft activision blizzard

Microsoft ve Activision Blizzard, İngiltere’de düzenleyici kurumlarla yapılan müzakereler tamamlanana kadar birleşme anlaşmasını uzatma konusunda uzlaştı. Normal şartlar altında anlaşmanın onay süreci 18 Ağustos itibarıyla sona ermişti. Taraflar bu süreyi 18 Ekim’e kadar uzattı.

Activision Blizzard’ın iletişim şefi ve başkan yardımcısı Lulu Cheng Meservey’in konuyla ilgili paylaşımında şu ifadeler yer alıyor: “ABD’deki son karar ve 40 ülkedeki onaylar, anlaşmanın rekabet, oyuncular ve oyunun geleceği için iyi olduğunu doğruluyor. Küresel düzenleyici onaylar ve şirketlerin CMA’nın (İngiltere Rekabet ve Piyasa Kurumu) İngiltere’deki endişelerini gidermek için mevcut çareler olduğunu artık kabul ettiğine olan güveni göz önüne alındığında, Activision Blizzard ve Microsoft yönetim kurulları şirketlere anlaşmayı 18 Ekim’e kadar feshetmemek konusunda anlaştı.”

Hem Microsoft hem de Activision Blizzard, işlem için daha yüksek bir fesih ücreti ve yeni ticari düzenlemeler üzerinde anlaşmaya vardı. Süreç 29 Ağustos’a kadar tamamlanmazsa ve bu tarihin ardından şirketlerden biri anlaşmadan çekilirse 3,5 milyar dolar ödenmesi gerekecek. 15 Eylül’den sonra ise bu meblağ 4,5 milyar dolara çıkacak.

Activision aynı zamanda İngiltere’nin düzenleyici kurumlarıyla “Şirketi veya şirketin belirli varlıklarını ayrı tutmak veya birleşmeyi tamamlamak için diğer yasal alternatifleri uygulamak” konusunda da uzlaştı. Bu uzlaşma, anlaşmanın İngiltere’de onaylanması açısından önem taşıyor.

Microsoft ve CMA arasındaki görüşmeler devam ediyor

Bu üç aylık uzatmanın temelinde Microsoft ve CMA’nın devam eden görüşmeleri bulunuyor. CMA daha önce bulut oyun tabanlı endişeler nedeniyle engellemişti. Bu karara itiraz eden yazılım devi, İngiltere’deki bulut oyun haklarını satmak için yeni bir teklif sunmaya hazırlanıyor.

İLGİLİ HABERLER