Teknoloji

İngiltere’den Microsoft’un beklediği Activision Blizzard onayı geldi

microsoft activision

Microsoft Activision Blizzard‘ı 68.7 milyar dolar karşılığında satın almak için 2022’nin ocak ayında anlaşmaya varmıştı. Oyun endüstrisinin en büyük satışı için tarihe geçen bu anlaşmanın onay süreci ise ABD, Avrupa Birliği ve İngiltere’nin çıkardığı pürüzler nedeniyle planlanan şekilde gitmemişti.

Microsoft, önce ABD’de mahkemede ABD Federal Ticaret Komisyonu’na karşı zafer kazanmış ve daha sonra da Avrupa Birliği’nin onayını almıştı. Bu gelişmelerin ardından yazılım debinin önünde tek engel olarak İngiltere Rekabet ve Piyasalar İdaresi (CMA) kalmıştı. CMA’nın anlaşmaya yeşil ışık yakmasıyla birlikte bu engel de ortadan kalkmış oldu.

Microsoft’un Activision oyunlarının bulut haklarını Ubisoft’a devretmesiyle birlikte CMA’nın anlaşmayı ilk başta veto etmesine neden olan en büyük problem ortadan kalkmış oldu. Bu Microsoft’un önümüzdeki 15 yıl boyunca mevcut veya gelecekteki Activision Blizzard oyunları için herhangi bir bulut oyun hakkını lisanslayamayacağı anlamına geliyor. CMA, bunun tüketiciler ve ekonomik büyüme için daha iyi olan rekabeti güçlendireceğine inanıyor.

CMA tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Activision’ın bulut yayın haklarının Ubisoft’a satılması, aralarında Call of Duty, Overwatch ve World of Warcraft gibi oyunların da bulunduğu önemli, popüler içeriğin dağıtımının, bulut oyunlarıyla ilgili olarak Microsoft’un kontrolü altına girmesini önleyecek. Yeniden yapılandırılan anlaşma, CMA’nın bu yılın başlarında sonuçlanan orijinal soruşturmasının ardından yaşadığı endişeleri büyük ölçüde giderdi.

CMA, yeni anlaşmayla ilgili sınırlı endişeleri tespit etti ancak Microsoft, Activision’ın haklarının Ubisoft’a satış koşullarının CMA tarafından uygulanabilir olmasını sağlayacak taahhütlerde bulundu.

CMA bu girişimler konusunda istişarelerde bulundu ve bunun, anlaşmanın düzgün bir şekilde uygulandığından emin olmak için gereken güvenlik ağını sağlayacağından emin oldu.”

Microsoft Activision-Blizzard’ın katılmasıyla oyun endüstrisinin en büyük üçüncü şirketi olacak

İngiltere’den gelen onayın ardından satın alma sürecinin tamamlandığına dair resmi açıklamanın da kısa süre içinde yapılması bekleniyor. Microsoft Activision Blizzard’ı bünyesine katarak oyun endüstrisinde en büyük üçüncü şirket olacak. Listenin ilk iki sırasında Tencent ve Sony bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER