Eğlence

Activision Blizzard’ın en yeni oyunları 2024’ten itibaren Game Pass’e eklenecek

microsoft activision blizzard

Activision Blizzard, Microsoft’a satışının onaylanması durumunda önümüzdeki yıldan itibaren oyunlarını Xbox Game Pass’te bulmanın mümkün olacağını açıkladı. Hâlihazırda İngiltere’nin onayını bekleyen Microsoft, satın alma sürecinin önümüzdeki cuma günü itibarıyla tamamlanmasını öngörüyor.

Activision Blizzard’ın X hesabından yapılan zamanlaması ilginç ve dili de biraz muğlak olan paylaşımda Modern Warfare III ve Diablo IV’ün 2023’te Xbox Game Pass’e eklenmeyeceğinin altı çizildi.

Söz konusu paylaşımda şu ifadeler yer alıyor: “Bu yıl Modern Warfare III veya Diablo IV’ü Game Pass’e ekleme planımız olmasa da anlaşma tamamlandıktan sonra oyunlarımızı dünya çapında daha fazla oyuncuya ulaştırmak için Xbox ile çalışmaya başlamayı umuyoruz. Gelecek yılın bir döneminde Game Pass’e oyun eklemeye başlayacağımızı tahmin ediyoruz.”

Açıklamada önümüzdeki dönemde piyasaya çıkacak veya kısa süre önce yayınlanmış oyunların Game Pass’e gelişinden bahsediliyor. Ancak yıllar önce yayınlanan ve daha erken bir tarihte Game Pass’e eklenebilecek oyunlara değinilmiyor. Activision’ın bir çok kişinin Xbox Game Pass’e gelişini merakla beklediği Call of Duty oyunlarının da yer aldığı büyük bir kataloga sahip.

Call of Duty: Black Ops ve benzeri oyunlarda eşleştirme yapamamak uzun yıllardır oyuncuların şikayet ettiği bir konuydu. Microsoft, geçtiğimiz temmuz ayında orijinal anlaşma süresinin tamamlanmasının hemen öncesinde Xbox 360’ta oynanabilen klasik Call of Duty oyunlarını düzeltmek için kendi rotasının dışına çıkmıştı. Activision Blizzard’ı satın alma sürecinin son aşamaları gelmişken Microsoft’tan böyle bir hamle gelmesinin tesadüf olmadığı söylenebilir.

Activision Blizzard ve Sony’nin özel Call of Duty anlaşması ne olacak?

Yine de, stüdyonun yeni oyunlarının bu yıl içinde Xbox Game Pass’e eklenmeyeceği net şekilde anlaşılıyor. Activision Blizzard’ın Call of Duty serisi için de Sony ile özel bir anlaşması mevcut. İngiltere Rekabet ve Piyasalar İdaresi (CMA) daha önce bu anlaşma nedeniyle yeni oyunların 2025’e kadar Xbox Game Pass’e eklenemeyeceğini açıklamıştı. Ancak Microsoft ve Sony’nin Call of Duty için 10 yıllık yeni bir anlaşma imzaladığı için sürecin daha farklı ilerlemesi muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER