Teknoloji

Microsoft 2019’da Xbox ve Windows web kameraları çıkarabilir

surface hub webcam

Microsoft 2019’da Windows 10 ve Xbox One için yeni web kameraları çıkarmayı planlıyor. Thurrott, iki yeni web kamerasının yolda olduğunu yazdı. Bunlardan bir tanesi herhangi bir Windows 10 PC’ye Windows Hello yüz tanıma özelliğini getirecek.

Diğer web kamerası modelinin de Xbox One ile çalışacağı ve kullanıcılara kameranın önünde hareket ederek otomatik olarak kullanıcı girişi yapmayı sağlayan Kinect özelliğini geri getireceği söyleniyor. Böylelikle Xbox One üzerinde farklı aile bireyleri birden fazla hesap arasında hızlıca geçiş yapabilecektir.

Microsoft’un Surface yöneticisi Panos Panay, yakın zamanda The Verge sitesine verdiği bir röportajda, şirketin Surface markalı web kameraları çıkarma fikrini değerlendirdiğini kaydetmişti. Panay, Surface Hub 2’nin kamerasını örnek göstermiş, bunun USB-C tabanlı bir kamera olduğunu ve bunun yüksek çözünürlüklü bir kamerayı deneyime ekleyebilecekleri fikrine kapı açtığını söylemişti.

Microsoft, 2019’da Surface Hub 2S modelini, güncelleştirilebilir işlemci kartuşlarıyla birlikte çıkarmayı hedefliyor. Eğer şirket USB-C Surface Hub 2 kamerasını ayrı olarak çıkarırsa, aynı kamera başka Windows 10 PC’lerde de kullanılabilir. Microsoft, henüz kendi Windows Hello kamerasını çıkarmadı. PC kullanıcılarının ve özellikle işletmelerin Creative, Razer ve Logitech gibi üreticilerin, yüz tanımayı masaüstü PC’lere getiren ürünlerini tercih etmeleri gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER