Teknoloji

Apple Watch’ta microLED ekrana geçiş gecikecek

microLED Apple Watch Ultra

Apple’ın microLED ekranlı ilk Apple Watch‘u 2025’te çıkaracağı söyleniyordu. Ancak tedarik zincirinden gelen yeni bir habere göre, üretim sorunları nedeniyle microLED Apple Watch için 2026’ya kadar beklemek gerekecek. Bunun microLED panel üretimindeki sıkıntılardan kaynaklandığı belirtilirken, Apple’ın bir numaralı microLED tedarikçisi LG’nin panel üretimini daha verimli ve uygun hâle getirmenin yollarını aradığı söyleniyor.

Hâlihazırda microLED üretimi oldukça pahalı bir süreç. Bunun nedenlerinden biri, yukarıda da belirttiğimiz gibi, düşük verim. microLED panellerin üretiminin zor olması ve üretilen parçaların standartları karşılamaması da mevcut sorunlar arasında yer alıyor. Mikroskobik ışık emen diyotların doğası, tüm süreci zorlu hâle getiriyor.

LG’nin sorunlu microLED panelleri düzeltmek için bir çözüm bulduğuna dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Ancak bu çözümü uygulamanın da hâlihazırda çok pahalı olduğu söyleniyor. Bu nedenle patent almaya devam eden LG, bir süre önce Tayvan merkezli Ultra Display Technology isimli şirkete ait olan ve ABD’de kayıtlı bulunan 14 patenti satın almıştı. Bu patentler sayesinde çip yerleşiminin daha güvenilir ve daha doğru olacağı, böylelikle de verinin aratacağı belirtiliyor.

microLED Apple Watch dönemi Ultra ile başlayacak

microLED Apple Watch döneminin açılışının Apple Watch Ultra ile yapılması bekleniyor. Cupertino merkezli şirketin diğer Apple Watch modellerine microLED teknolojisini Watch Ultra’dan sonra götürme ihtimali bir hayli yüksek görünüyor.

İLGİLİ HABERLER