Manşetler

Çok yakında beklenen Mi Band 7 ile ilgili son dedikodular

xiaomi mi band 7

Xiaomi’nin Mi Band serisi fitness takip bileklikleri, 2014 yılında çıktığı ilk zamandan bu yana epey ilgi görüyor ve sağlam satış rakamlarına ulaşıyor. Bu cihaz sadece Apple’ın satışlarda lider olan akıllı saati Apple Watch ile rekabet etmekle kalmıyor, aynı zamanda Xiaomi’nin paranın karşılığında sunduğu değere yönelik iyi bir örnek teşkil ediyor. Xiaomi’nin yakında Mi Band 7 ile bu ürün serisini yenileceğine dair beklentiler artmaya başladı. Buna bağlı olarak çeşitli dedikodulara da rastlıyoruz.

Yakında çıkacak Mi Band modellerinin özelliklerini tahmin etme konusunda “iyi” bir geçmişe sahip olan Magical Unicorn‘a (XDA aracılığıyla) göre, Mi Band 7’nin Mi Band 6‘nın 1,56 inçlik ekranından daha büyük bir ekrana sahip olması bekleniyor. Bu ekran, geçen yılın 152 x 486’lık çözünürlüğüyle karşılaştırıldığında 192 x 490 ile daha yüksek çözünürlüğe sahip olacak. Her zaman açık ekran, dahili GPS ve daha fazlasıyla donatılmış bir cihaz görebiliriz. Ancak GPS ile ilgili söylenti geçen yılın cihazı için de yapılıyordu, ancak bağlı cihaz yardımcılı bir GPS özelliği görmüştük.

Geçen yılın cihazı selefininkine göre daha büyük ve renkli bir ekrana ve kanda oksijen düzeyi ölçüm yeteneğine sahipti. İkinci özellik kanınızdaki oksijen miktarını ölçer ve bunun genellikle %95 ila %100 aralığında olması gerekir. Daha azı, vücudunuzda Oksijen sirkülasyonu sağlamakta bir sorun olduğu anlamına gelir ve akciğerler veya dolaşımınızla ilgili tıbbi bir soruna işaret edebilir.

Ayrıca Mi Band 6 önceki nesil modelden daha fazla egzersiz moduna sahipti ve Mi Band 5’te kullanılandan daha büyük bir pille çalışıyordu. Mi Band 7’nin L66 kod adına sahip olduğu ve M2129B1 ve M2130B1 gibi iki model numarası taşıdığı bildiriliyor. Ayrıca Aerobik’ten Zumba’ya kadar uzanan daha fazla egzersiz modunu destekleyecek, 100’den fazla saat yüzünü barındıracak.

İlginç bir yeni özellik, normal alarmınız çalmaya ayarlanmadan 30 dakika önce sizi hafif bir uykudan uyandırması beklenen Akıllı Alarm olacaktır. Üstelik Mi Band 7’nin, geçen yıl tüm özellikleri kullanarak iki şarj arasında beş gün veya özellikleri dikkatli bir şekilde kullanırken iki şarj arasında 30 gün olan pil ömrünü daha da uzatmak bir güç tasarrufu modu içereceği öne sürülüyor.

Mi Band 7, hem iOS hem de Android için destek sunmaya devam edecektir. Şimdiye kadar Xiaomi’den Mi Band 7 hakkında bir şey duymadık, ancak şirket, ürün tanıtılmadan önce Mi Band’ın teknik özelliklerini ve tasarımını ortaya çıkaran büyük sızıntılarla, geçmişte yapılan hataları tekrarlamamaya kararlı görünüyor.

Önümüzdeki hafta içinde Xiaomi 12 serisinin küresel lansmanı var. Orada Mi Band 7 bilekliğin de tanıtıldığını görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER