Teknoloji

İlk Xiaomi Mi Band 7 sızıntısı önemli yeniliklerin işaretini veriyor

xiaomi mi band 6

Xiaomi Mi Smart Band 6 geçtiğimiz yıl mart ayının sonlarında tanıtılmıştı. Akıllı bileklik daha büyük ekran ve SpO2 ölçümü gibi yenilikleri beraberinde getirmişti. Mart ayının gelmesiyle birlikte Xiaomi Mi Band 7 hakkında haberler de ortaya çıktı. Bileklik için hazırlanan ilk yazılım, Mi Band 7’nin özellikleri konusunda bazı ipuçları veriyor. Yazılımın ve uygulamaların nihai üründe değişebileceğini belirtmekte fayda var.

Mi Band 6’da 1.56 inç büyüklüğünde 486 x 152 piksel çözünürlüklü bir ekran bulunuyor. Mi Band 7’de ekran çözünürlüğünün 490 x 192 piksele yükselmesi bekleniyor. Dikey çözünürlükte kayda değer bir değişiklik olmasa da; yatay çözünürlüğün artması ekranın genişleyeceği anlamına geliyor. Piksel yoğunluğunun ise yine 326 ppi olması bekleniyor.

Buna ek olarak, bazı saat kadranlarının Daima Açık Ekran versiyonu olduğu görülüyor. Ekranın genişlemesi, bataryanın büyümüş olabileceğinin ipucunu veriyor. Bu da Daima Açık Ekran’ın varlığını biraz daha anlamlı hâle getiriyor.

xiaomi mi band 7

Daima Açık Ekran dışındaki bir diğer yenilik de GPS olabilir. İlk yazılım saatte GPS, GLONASS, Galileo ve BeiDou standartlarının bulunduğunu gösteriyor. Ancak GPS desteği sunması beklenen Mi Band 5 Pro’nun iptal edilmesi biraz kafa karışıklığı yaratıyor.

Mi Band 7’de farklı özellikleri devre dışı bırakan iki güç koruma modunun bulunacağı da sızan yazılımın gösterdikleri arasında yer alıyor. Bu modlardan birisi sadece adım sayarı ve uyku takibi özelliğini aktif durumda tutuyor. Mi Band 7’nin de selefi gibi 15 günlük bir pil ömrü vadetmesi muhtemel görünüyor.

Sızıntıda göze çarpan bir diğer özellik ise Akıllı Alarm oluyor. Bu özellik kullanıcıları uyandırmadan önce hafif uykuya geçmelerini bekliyor. İlk Mi Band’de bulunan bu özellik daha sonraki versiyonlardan çıkarılmıştı.

Xiaomi Mi Band 7 hakkında bilinenler şimdilik bunlarla sınırlı. Ancak önümüzdeki dönemde yeni detaylarla karşılaşmak sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER