Teknoloji

Meta yeni çalışan alımını sınırlandırıyor

meta metaverse

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın çatı şirketi Meta, düşük gelir öngörüsü nedeniyle yeni personel alımını azaltmaya karar verdi. CNBC ve Bloomberg‘in haberine göre, bu karar nedeniyle orta veya üst seviye çalışanların alımı yavaşlatılmış veya tamamen durdurulmuş durumda. Şirketin giriş seviyesi mühendis alımını da geçtiğimiz haftalar itibarıyla durdurduğu söyleniyor.

Meta’nın yılın ilk çeyreğine ait finans raporu, beklenenden iyi sonuçlar elde edildiğini göstermişti. Şirketin aylık günlük aktif kullanıcı sayısının bir önceki çeyreğe kıyasla biraz daha arttığı dikkat çekmişti. Ancak şirket Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle önümüzdeki çeyrekte gelirlerinin azalmasını bekliyor.

Şirketin finans şefi David Wehner, güncel finans raporunun değerlendirildiği toplantıda şu ifadeleri kullandı: “Ukrayna’daki savaşın başlamasının ardından büyümede daha belirgin bir yavaşlama yaşanıyor. Rusya’daki gelir kaybı ve hem Avrupa’daki reklam talebinin azalması da bu durumda rol oynuyor.”

Buna ek olarak, Facebook’un iOS’in gizlilik ayarlarında Apple tarafından yapılan değişiklik nedeniyle 10 milyar dolar gelir kaybı yaşaması öngörülüyor. Apple’ın değişikliği nedeniyle Facebook’un iOS cihaz sahiplerinin cihaz aktivitelerini izlemesi ve bunlar üzerinden hedeflenmiş reklam sunması bir hayli zorlaştırılmıştı.

Meta, işe alımları yavaşlatma uygulamasını yıl boyunca sürdürecek gibi görünüyor. Bu kararın etkisinin direktör seviyesine kadar uzanabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER