Eğlence

Facebook başka uygulamalar üzerinden Reels paylaşımlarını mümkün hâle getiriyor

facebook reels
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook, TikTok ile rekabet için geliştirdiği Reels formatının yaygınlaşması için yeni bir adım atıyor. “Reels’te paylaş” olarak adlandırılan yeni bir özellik geliştiren şirket, üçüncü taraf uygulamalar üzerinden Reels videoları paylaşmayı mümkün hâle getirecek.

Yapılacak değişiklikle birlikte üçüncü taraf uygulamaların geliştiricileri, uygulamalarına “Reels butonu” ekleyebilecek. Böylelikle Reels için sunulan düzenleme araçlarına bu uygulamalardan erişmek de mümkün olacak. Popüler karaoke uygulaması Smule ve video düzenleme uygulamaları Vita ve VivaVideo söz konusu imkandan yararlanacak ilk isimler arasında yer alıyor.

Bu hamle Reels’ın giderek artan öneminin bir göstergesi olarak değerlendirilebilir. Facebook’un daha önce hikayeler konusunda izlediği taktiğin bir benzerini Reels için uyguladığını söylemek de yanlış olmayacaktır. Şirket son birkaç aydır Reels’ı hizmetinin her noktasına taşıyor.

Facebook Snapchat’i kendisine rakip olarak gördüğünde hikayeleri sahip olduğu her platforma yerleştirmişti. Şirket şimdi de benzer bir hamleyi TikTok tehlikesine karşı Reels için yapıyor. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, geçtiğimiz sonbaharda yaptığı açıklamada Reels’e olan güvenini dile getirmiş ve Reels’ın “en az hikayeler kadar” etkili bir ürün olacağını belirtmişti.

Facebook Reels videolarını paylaştırmayı kolaylaştırırken, paylaşılacak içeriklerin orijinal olmasına da önem veriyor. Reels’ın çıkış yaptığı ilk platform olan Instagram, bundan yaklaşık bir yıl önce başka uygulamaların logolarını taşıyan Reels videolarının öne çıkarılmayacağını açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER