Teknoloji

Meta ücretli doğrulama hizmetini işletmelere açıyor

meta verified

Meta, ücretli doğrulama hizmetini işletmeleri de kapsama alanına alacak şekilde genişletiyor. Aylık abonelik ile ödemek isteyen şirketlere ekstra avantajlar sunan programa üç yeni katman ekliyor. Şirket, Meta Verified adlı servisi, bireyler için ücretli bir doğrulamayı kullanıma sunduktan sonra geçen sonbaharda işletmelerde test etmeye başlamıştı.

Meta, ilk olarak Avustralya ve Yeni Zelanda’ya gelecek yeni planlarla, platformuna güvenen işletme sahiplerine çok daha geniş bir hizmet yelpazesi sunuyor. Yeni yapıya göre temel “standart” planın aylık fiyatı 14.99 dolar olarak belirlendi. Doğrulama rozeti, aramada daha yüksek sıralama, kimliğe bürünme koruması, resimlere bağlantı ekleme yeteneği ve müşteri desteğine erişim sunuyor. Her abonelik tek bir Facebook veya Instagram hesabını kapsıyor ve programın “yakında” WhatsApp’a da açılması bekleniyor.

Bu temel plan artık bireyler için olduğu gibi işletmeler için de aynı fiyatta olsa da, şirketler ekstra avantajlar için büyük bir ödeme yapmak zorunda. İşletme sahiplerinin seçebileceği üç ek katman daha bulunuyor: Aylık fiyatı 44.99 dolar olan “Plus” plan, 119.99 dolar olan “premium” plan ve 349.99 dolar olan “maksimum” plan. Bunların her biri, Reels gönderilerine bağlantı ekleme yeteneği, hızlı takip edilen müşteri desteği ve daha fazla profil özelleştirme seçeneği gibi eklemeler içeriyor.

En pahalı plan aynı zamanda kimliğe bürünme korumasını beş çalışana kadar genişletiyor ve ekstra müşteri hizmetleri avantajları sunuyor. “İçerik stratejilerine ilişkin kişiselleştirilmiş rehberlikten” oluşacak altı ayda bir “hesap incelemesini” içeriyor. Ayrıca hesap sahiplerinin, hesap sorunları ve diğer sorunlarla ilgili yardım için bir Meta müşteri hizmetleri temsilcisinden telefon görüşmesi talep etmelerine olanak tanıyor.

Meta programı çeşitlendirmeye devam edecek

Basın mensuplarına konuşan Meta’nın yeni parasallaştırma deneyimlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Pratiti Raychoudhury, Meta Verified’ın genişletilmesinin “işletmelerle uygulamalarımızdaki yolculuklarında buluşmak” anlamına geldiğini söyledi. Raychoudhury, daha fazla şirket doğrulama için kaydoldukça Meta’nın tekliflerini değiştirmeye devam edeceğini söyledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER