Teknoloji

Meta, Microsoft ve Amazon’un açık kaynaklı harita projesi hayata geçti

meta

Meta, Microsoft, Amazon ve harita şirketi TomTom, Google Haritalar ve Apple Harita’ya karşı güçlü bir alternatif sunmak için iş birliğine gitmiş ve birlikte çalışabilir harita ürünleri oluşturmak için Overture Haritalar Vakfı’nı kurmuştu. Grup ilk açık harita veri setini de sonunda yayınladı.

Bu verilerle, üçüncü taraf geliştiriciler kendi küresel haritalama veya navigasyon ürünlerini oluşturarak Google Haritalar ve Apple Haritalar ile rekabet edebilecek. Overture tarafından verilen bilgilere göre; veri setinde binalar, ulaşım ağları ve idari sınırlar hakkındaki verilerin yanı sıra 59 milyondan fazla ilgi çekici yer içeriyor.

Overture, veri katmanlarının, geliştiricilerin “harita verilerini standart, belgelenmiş bir şekilde alıp kullanabilmesi ve birlikte çalışabilir olması” için biçimlendirildiğini söylüyor. Geliştiriciler daha sonra bu bilgileri, bir harita uygulaması veya navigasyona dayanan herhangi bir hizmet oluşturmak için kullanabilecek.

Overture’un yönetici direktörü Marc Prioleau, şu ifadeleri kullandı: “Özellikle Yerler veri kümesi, büyük ve küçük yeni işletmelerden dünyanın herhangi bir yerinde bulunan pop-up sokak pazarlarına kadar her şeyi haritalandırma potansiyeline sahip, daha önce mevcut olmayan büyük bir açık veri kümesini temsil eder. Overture, ilgi çekici yerlerin güncel, kapsamlı bir veritabanını oluşturabilen ve sürdürebilen geniş bir işbirliği oluşturmayı planlıyor.”

Meta, Microsoft ve Amazon’un iş birliği Apple ve Google’ı tahtlarından edebilir mi?

Meta, Microsoft, Amazon ve TomTom’un öncülüğünde geçtiğimiz yıl kurulan Overture, harita pazarında Google ve Apple’ı gerçekten tahtından edebilir. Verilerin kolayca erişilebilir olması, geliştiricilerin uygulama yapmasını kolaylaştırabilir ve çok daha ucuz hale getirebilir. Şu anda, geliştiricilerin Google Haritalar’ın API’sine erişmek için ödeme yapması gerekirken, Apple yerel olmayan uygulamalar yapan geliştiricilerden de ücret alıyor.

İLGİLİ HABERLER