Teknoloji

Meta Horizon Worlds üzerinde satışlarından yüzde 47.5 pay alacak

meta horizon worlds

Meta, Horizon Worlds adını verdiği sanal dünyasında dijital ürün satışını test edeceğini açıklamıştı. Bu dünyada büyük paralar kazanmak isteyenlerin biraz sakinleşmesinde fayda var. Meta’dan CNBC’ye gönderilen açıklamada, Horizon Worlds’te yapılacak dijital ürün satışlarından yüzde 47.5 oranında komisyon alınacağı belirtildi.

Bu komisyonun yüzde 30’luk kısmı Meta Quest Store üzerinden, kalan yüzde 17.5’lik kısmı ise doğrudan Horizon Worlds üzerinden alınacak. Komisyonların yüksekliği, içerik sahiplerinin anlamlı bir gelir elde edebilmek adına yüksek fiyatlar belirleyebileceğini gösteriyor.

Konuyla ilgili olarak Meta Horizon başkan yardımcısı Vivek Sharma’nın imzasıyla The Verge sitesine gönderilen açıklamada, belirlenen komisyon oranının “oldukça rekabetçi” olduğu ifade edildi. Ancak bunun bazı içerikler için doğru olmayabileceğini belirtmek gerekiyor.

Örneğin, popüler bir NFT satış platformu olan OpenSea, satışlardan sadece yüzde 2.5 oranında komisyon alıyor. Meta’nın Apple’ın yüzde 30’luk uygulama içi satış komisyonunu eleştirirken kendi platformunda daha yüksek bir oran belirlemesinin de ironik bir durum olduğu söylenebilir.

Meta Horizon Worlds için içerik hazırlayanlara “hedef odaklı” primler vadetse de, belirlediği komisyon oranları şirketin işini zorlaştıracak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER