Teknoloji

Meta Horizon Worlds platformunu 13-17 yaş arasındaki kullanıcılara açıyor

meta horizon worlds

Meta Horizon Worlds adını taşıyan sosyal sanal gerçeklik (VR) platformunu önümüzdeki haftalarda ABD ve Kanada’daki 18 yaş altı gençlere açacak. Şirketten yapılan açıklamaya göre, 13-17 yaş arasındaki kullanıcılar platforma katılabilecek. Meta, genç kullanıcılarına güvenli bir deneyim sağlamak adına bazı ekstra özellikler de sunacak.

Örneğin, genç profilleri otomatik olarak kilitli olacak. Meta bir gencin çevrimiçi olup olmadığını, kullanıcı aksini istemediği takdirde, göstermeyecek. Horizon Worlds’ün tanınmayan kişilerin seslerini arkadaşça seslere dönüştüren ve kullanıcının kendi sesini de deforme eden “Ses Modu” da genç kullanıcılar için otomatik olarak aktif hâle getirilecek.

Buna ek olarak, “Tanıyor olabileceğiniz kişiler” sekmesinde genç kullanıcıların hesapları gösterilmeyecek. Meta’nın sanal gerçeklikteki ebeveyn süpervizyon araçları Horizon Worlds’te de kullanılabilecek.

Meta Horizon Worlds itirazlara rağmen gençlere açılıyor

Meta bu genişlemeyle kullanıcılarını korumakta zorlanan Horizon Worlds’ü daha geniş bir kitleye ulaştırmayı hedefliyor. Ancak bu tercihin tepki çektiğini de belirtmek gerekiyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre, şirket bu açılımı şubat ayında yapmayı planlıyordu. Ancak ABD Kongresi’nden hem Demokratik Parti hem de Cumhuriyetçi Parti üyesi senatörler, Mark Zuckerberg’e bu plandan vazgeçmesi için çağrıda bulunan bir mektup yazdılar. Bu itiraza rağmen, Meta’nın planını uygulamaya koymaktan vazgeçmediği anlaşılıyor.

Meta Horizon Worlds platformunu yakında mobil ve web’e de açmayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER