Teknoloji

Meta Horizon Worlds’un beklenen mobil uygulamasını yakında çıkarabilir

meta horizon worlds

Meta Horizon Worlds adını taşıyan sanal gerçeklik tabanlı metaverse sosyal platformunun mobil versiyonu için uzun süredir hazırlanıyor. Gazeteci Janko Roettgers’in Lowpass isimli bülteninin en son sayısında verilen bilgiye göre, Horizon Worlds’ün mobil uygulaması çok yakında hazır olabilir.

Meta’nın metaverse sosyal platformu Horizon Worlds, şu an için sadece Quest VR’da kullanılabiliyor. Şirket platformun mobil uygulaması üstünde uzun süredir çalışsa da, bu uygulama henüz karşımıza çıkmış değil. Roettgers’e konuşan Meta’nın metaverse çalışmalarından sorumlu başkan yardımcısı Vishal Shah, şirketin geçtiğimiz yıl çalışan bir sürüm geliştirdiğini, ancak bunu yayınlamadığını belirtti. Shah, yayınlanmayan uygulamanın mobil tabanlı bir deneyimden ziyade mobil cihazlar için hazırlanmış bir VR oyunu gibi göründüğünü dile getirdi.

Shah uygulamanın ne zaman kullanıcılarla buluşacağı konusunda bilgi vermedi. Şirket ocak ayının sonunda da Horizon Worlds mobil uygulamasının “yakında” hazır olacağını belirtse de, kısa vadede bu sözünü yerine getirememişti. Şirket, Horizon Worlds’ün mobil ve web uygulamalarının çıkışı konusunda net bir tarih paylaşmaya hâlâ yanaşmıyor.

Shah, Horizon Worlds içinde piyasaya süürlen nişancı oyunu Super Rumble’ın mobil platform için beta testi yapılan ilk oyunlardan biri olacağını belirtti.

Meta Horizon Worlds’te henüz aradığını bulamadı

Meta Horizon Worlds’te henüz aradığını bulabilmiş değil. Ekim ayında CNBC tarafından yayınlanan bir haberde, platformun kullanıcı sayısının 200 binden az olduğu belirtilmişti. Meta’nın yeni uygulaması Threads’in birkaç gün içinde 100 milyon barajını geçtiğini düşününce Horizon Worlds’ün yavaş kaldığı anlaşılıyor. Ancak bu iki platformu karşılaştırmanın doğru olmadığını da belirtmekte fayda var. Zira Threads ücretsiz bir akıllı telefon uygulamasıyken, Horizon Worlds’e erişim için bir Quest VR başlığına sahip olmak gerekiyor. Yine de, bu sayılar iki platform arasındaki ölçek farkını gözler önüne seriyor.

İLGİLİ HABERLER