Teknoloji

Meta çalışanları için ofise zorunlu dönüş yaz sonunda başlıyor

meta metaverse

Meta, uzun süredir personelini ofise getirmek için verdiği çabanın karşılığını almış gibi görünüyor. Şirket tarafından Engadget sitesine verilen bilgiye göre, ofiste kendisine ait bir masası olan personelin 5 Eylül’den itibaren haftada üç gün ofise gelmesi gerekecek. Görevi uzaktan çalışacak şekilde belirlenen personel ise yine uzaktan çalışmaya devam edebilecek.

Yapılan açıklamada, şirketin “dağıtılmış çalışma” konseptine bağlılığının devam ettiği ve insanların hem evden hem de ofisten çalışarak anlamlı bir etki yaratabileceği belirtildi. Açıklamada bunun personelin elinden gelenin en iyisini yapmasına yardımcı olan iş birliği ve çalışma kültürünü iyileştirme çabasının bir parçası olduğunun altı çizildi. Şirket geçtiğimiz yıl geniş ölçekli işten çıkarmalar yapacağını açıklarken, bu hibrit çalışma stratejisini de duyurmuştu.

Şirket 2020’nin mayıs ayında COVID-19’un kısa sürede bitmeyeceğinin anlaşılmasının ardından resmi olarak uzaktan çalışma politikasını hayata geçirmişti. 2021’de ofislerini yeniden açmayı planlayan sosyal medya devi, COVID-19’un farklı varyantlarının yayılmasının ardından bu planı ertelemek zorunda kalmıştı. 2022’nin başlarında ise şirketin sözleşmeli çalışanları ofise dönüş koşullarını protesto etmişti.

Meta ofis zorunluluğu getiren tek şirket değil

Meta çalışanlarının haftanın belli günlerinde ofise gelmesini zorunlu tutan yegane şirket değil. Aralarında Apple’ın da bulunduğu pek çok şirket, hibrit çalışma takvimlerine geçiş yapmış ve benzer direnişlerle karşılaşmıştı. Zamanında çalışanları cezbetmek için uzaktan çalışma opsiyonunu öne koyan pek çok şirket de pandeminin etkisinin kırılmasıyla birlikte hibrit bir yaklaşımı benimsemişti.

İLGİLİ HABERLER