Teknoloji

Messenger Rooms için Facebook’a canlı yayın özelliği geldi

Messenger Rooms için Facebook'a canlı yayın özelliği geldi

Facebook, Messenger Rooms sohbet servisine Facebook’a canlı yayın özelliğini getirdiğini duyurdu. Başlangıçta Canlı Yayın özelliği en fazla 50 kişiyi destekleyecek. Bu özellik uzmanlarla düzenlenen bir panel, bir fitness dersi ya da bir kitap kulübü etkinliğinin canlı yayınla daha geniş kitlelere ulaştırılmasında yardımcı olacaktır.

Canlı yayını başlatmak için bir kullanıcının Messenger’da bir oda oluşturması yeterli oluyor. Daha sonra bu odadaki sohbetin canlı yayınının profil, sayfa veya grup üzerinden gerçekleştirebilir. Oda oluşturucusu isteyen herkesi canlı yayını izlemeye çağırabilir. Üstelik davetlilerin Facebook hesabına sahip olması gerekmiyor. Aynı zamanda oda oluşturucusu odanın Facebook’ta nerede paylaşılacağını, canlı yayını kimlerin izleyebileceğini veya kimlerin katılabileceğini de belirleyebiliyor.

Davet gönderildikten sonra, oda katılımcıları bir bildirim alarak katılmak için nereye giriş yapmaları gerektiğini görüyorlar. Yayıncıya sağlanan ek kontroller sayesinde katılımcıların canlı yayına alınması veya canlı yayından çıkarılması da mümkün oluyor. Canlı yayın sırasında odayı kilitleme ve daha sonra kilidi kaldırma da mevcut özellikler arasında yer alıyor.

Messenger Rooms için Canlı Yayın özelliği belirli ülkelerde Facebook ve Messenger içinde kullanıma sunuldu. Daha fazla ülkeye de yayılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER