Teknoloji

Messenger Lite Uygulaması eylül ayında kapanıyor

instagram meta messenger

Android kullanıcıları için bir alternatif olarak sunulan Meta’nın Messenger Lite uygulaması, 18 Eylül tarihinden itibaren kullanılamayacak. 9to5Google‘ın bildirdiğine göre, uygulama kullanıcılarına ana Messenger uygulamasına yönlendiren bir uyarı gösterecek. Daha önce indirilmemiş olanlar için Google Play üzerinden indirilebilir değil.

Meta, TechCrunch‘a yaptığı açıklamada kapanışı doğruladı. “21 Ağustos’tan itibaren, Android için Messenger Lite uygulamasını kullanan kişiler, Messenger veya FB Lite üzerinden mesaj gönderip almak üzere yönlendirilecek.” şeklinde bir Meta sözcüsü belirtti. Bu durum, Android için başka büyük bir Messenger değişikliğinin hemen ardından geldi. Bu ayın başlarında, Meta’nın eylül ayının sonundan itibaren Messenger’ı Android üzerinde varsayılan SMS uygulaması olarak kullanamayacağını duyurduğu ortaya çıktı.

Messenger Lite’ın kapanışı kullanıcılar için ne anlama geliyor?

Messenger Lite, özellikle düşük performanslı cihazlar ve yavaş internet bağlantıları olan bölgeler için tasarlanmış bir versiyondu. Bu değişiklik, ana Messenger uygulamasının daha geniş kapsamlı bir kullanımını teşvik edebilir, ancak düşük performanslı cihaz kullanıcılarını etkileyebilir.

Meta’nın bu kararı, hafif sürümün gereksiz olduğu veya ana Messenger uygulamasına daha fazla odaklanmak istediği anlamına gelebilir. Kullanıcılar için ne kadar kolay bir geçiş olacağı ise zamanla anlaşılacak. Uygulamanın kapanışının, kullanıcılar için hangi değişiklikleri getireceği henüz net değil, ancak bu, Meta’nın Messenger platformunda daha büyük bir değişiklik yapmak istediğinin bir işareti olabilir. Bu durum, Meta’nın Messenger uygulamalarında gelecekte hangi yolu izleyeceği konusunda daha fazla spekülasyona yol açıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER