Manşetler

Facebook Messenger Lite iOS uygulamasının da ilk durağı Türkiye oldu

facebook messenger lite ios
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook Lite uygulamasının iOS versiyonu kısa süre önce ilk olarak Türkiye‘de kullanıma sunulmuştu. Şirket, iOS’e yönelik Lite açılımında ana laboratuvar olarak Türkiye’yi seçmişe benziyor. Facebook Messenger Lite iOS uygulamasının ilk durağının da Türkiye olması, bu algıyı kuvvetlendiriyor.

Facebook da yaptığı açıklamayla Messenger Lite iOS uygulamasının Türkiye’de kullanıma sunulduğunu doğruladı. Uygulamanın henüz beta aşamasında olduğu belirtilirken, test döneminin ardından Messenger Lite’ın başka ülkelere de açılması oldukça muhtemel görünüyor.

Facebook’tan konuya ilişkin olarak TechCrunch‘a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Facebook Lite ve Messenger Lite’ı yayınladığımızda amacımız ana uygulamanın gücünü mümkün olduğunca hafif bir uygulamada sunmaktı. Facebook Lite ve Messenger Lite deneyimleri şimdiye kadar sadece Android üzerinde yaşanabiliyordu. Artık bu deneyimleri iOS üzerinde de test ediyoruz. İnsanları önem verdikleri şeylere bağlama sözümüzün her koşulda arkasındayız.”

Facebook Messenger Lite iOS uygulamasının boyutu sadece 10 MB

Facebook Messenger Lite iOS uygulaması, iPhone’un depolama alanında sadece 10 MB yer kaplıyor. Daha az veri tüketen Lite versiyon, ana Messenger uygulamasının temel özelliklerini kullanıcılara ulaştırıyor. Messenger Lite uygulaması, Türkiye’de App Store üzerinden indirilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER