Teknoloji

Mesajlar sadece Mountain Lion’a özel bir uygulama mı olacak?

Apple’ın dün yayınladığı, iChat sohbet yazılımının yerini alacak, Mac ve iOS arasında yazı, video ve fotoğraf tabanlı mesajlaşmaya olanak sağlayan Mesajlar uygulaması Mountain Lion önümüzdeki yaz çıkana kadar sadece OS X Lion kullanıcılarına özel bir uygulama olacak.

Consomac sitesinin elde ettiği bilgilere göre dün yayınlanan Mesajlar beta sürümü Mountain Lion yayınlanıncaya kadar geçerli olacak. Bu noktadan sonra Mesajlar’ı kullanmak isteyenlerin yeni işletim sistemi sürümüne yükseltme yapmaları gerekecek. Bu iddianın temeli Mesajlar beta yazılımının kaynak kodlarına dayanıyor. Bu kodların içinde test programı sonunda gösterilmesi planlanan şöyle bir yazı var:

“Mesajlar Beta programına katıldığınız için teşekkür ederiz. Mesajlar’ın OS X Mountain Lion içinde yer almasıyla birlikte Mesajlar Beta programı sona erdi.”

Mountain Lion da, Apple’ın onayladığı üzere, OS X Lion gibi paralı bir güncelleme olacak. OS X Lion geçtiğimiz yaz Mac App Store üzerinden 29.99$’a satışa sunulmuştu. Mountain Lion da aynı fiyata, belki bir ihtimal biraz daha ucuza çıkabilir.

Pekiyi, sistemi Mountain Lion yüklemeye müsait olmayıp da Mesajlar’ı kullanmak isteyen Snow Leopard veya Lion kullanıcıları olursa ne olacak? Belki Apple, FaceTime’ın Snow Leopard versiyonunu 0.99$’a sattığı gibi Lion veya Snow Leopard’a özel bir sürümü de Mac App Store üzerinden paralı olarak sunabilir.

Konuyla ilgili detaylara rastladıkça aktarmaya devam edeceğiz.

İlgili – Consomac

İLGİLİ HABERLER