ManşetlerUlaşım

Mercedes’in yeni elektrikli otomobili EQE SUV tanıtıldı

mercedes eq eqe suv

Mercedes EQE SUV elektrikli otomobilini Paris Otomobil Fuarı’ndan hemen önce gözler önüne çıkardı. Otomobilin AMG EQE-SUV versiyonunun duyurusu da yapıldı. Şirket daha önce EQS ve EQE’nin Saloon versiyonlarını ve EQS SUV’u da tanıtmıştı.

Mercedes’in en yeni elektrikli otomobili modele ve konfigürasyona bağlı olarak 460 ila 590 kilometre bir menzil vadediyor. Otomobilin motor gücü seçenekleri 215 ila 300 kW arasında değişiyor.

EQE SUV, EQE Saloon’a kıyasla daha kompakt bir tasarıma sahip. Dingil mesafesi 3030 milimetre olan otomobilin uzunluğu 4863 milimetre, genişliği 1940 milimetre ve yüksekliği de 1686 milimetre.

mercedes eqe suvEQE SUV, çeşitli özellikleri de kullanıcılarına sunuyor. Dikkat Asistanı, Aktif Şerit Koruma Asistanı ve MBUX Hyperscreen otomobilin güvenlik ve eğlence özellikleri arasında göze çarpan ilk seçenekler oluyor.

MBUX Hyperscreen, birbiriyle iç  içe geçen üç ekrandan oluşuyor. Yolculara 12.3 inç büyüklüğünde ve kendi arayüzü olan bir ekran sunuluyor. Otomobilin içindeki kameralar sürücünün bu ekrana baktığı zamanı anlıyor ve ekranın parlaklığını emniyet için otomatik olarak azalıyor.

Mercedes EQE SUV farklı sürüş programlarını da barındırıyor. Bunlar arasında Eco Comfort, Sport, Individual (Bireysel) gibi seçenekler bulunuyor. 4Matic’li EQE SUV modellerinde ek olarak Offroad seçeneği de mevcut. Bu modda otomobil 30 milimetreye kadar yükseltilebiliyor.

Mercedes EQE SUV ve AMG EQE-SUV için henüz fiyat ve çıkış tarihi açıklanmış değil. Ancak bu otomobillerin ucuz olmayacağı rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER