Ulaşım

Mercedes EQB ile elektrikli otomobil kataloguna 7 koltuk seçeneğini ekliyor

mercedes eqb
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mercedes, elektrikli otomobil dönüşümüne EQB ile devam ediyor. EQB, EQC ile başlayan ve daha sonrasında EQA ve EQS ile devam eden sürecin dördüncü halkası olma niteliğini taşıyor.

Mercedes EQB’nin en dikkat çeken yönü, üçüncü sıraya ekstra iki yolcu koltuğu daha eklenebilmesi. Bu SUV formatındaki otomobiller için olağan olsa da, elektrikli otomobil ekosisteminde pek rastlanan bir durum değil. Yine de Tesla’nın hem Model S’te hem de Model X’te 7 koltuk seçeneği sunduğunu belirtmekte fayda var.

Mercedes de EQB’nin duyurusunu Şanghay Otomobil Fuarı çerçevesinde yaptı. Mercedes için önemli pazarlardan biri olan Çin’de tam elektrikli otomobiller de büyük ilgi görüyor.

7 koltuk seçeneği, Mercedes’nin EQB ile ailelere ulaşmayı hedeflediğini gösteriyor. 5 koltuklu modelde 495 m3 olan bagaj hacmi, 7 koltuklu modelde 465 m3 seviyesine iniyor. Bu bagaj hacminin kompakt sınıf otomobillerinkine benzer olduğu söylenebilir. Mercedes’in otomobilin Çin’e özel 7 koltuğun standart olduğu bir versiyonunu çıkaracağını söylemekte fayda var.

Avrupa’da ise otomobilin önden çekişli versiyonu standart olarak sunulacak. İsteyenler dört çekerli versiyonu da tercih edebilecek. Otomobilin kullanılabilir pil kapasitesi 66.5 kWh olacak. Motor seçenekleri ise 200 kW seviyesine kadar uzanacak. Şarj hızı ise 100 kW seviyesine çıkacak.

mercedes eqbMercedes EQB, 2021’de bu yıl bitmeden Avrupa’da yollara çıkacak. Otomobil 2022’nin başlarında ABD’de satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER