Teknoloji

Samsung ekran içi ön kameralı telefonunu bu yıl çıkaracak

samsung galaxy z fold 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Ön kamerası ekranın içine yerleştirilmiş telefonların sayısı şimdilik bir elin parmaklarını geçmiyor. Ancak bu durum 2021 bittiğinde önemli ölçüde değişecek gibi görünüyor. Ünlü duyumcu Ice Universe tarafından yapılan paylaşıma göre; Samsung, Xiaomi, Oppo, Vivo ve ZTE 2021 bitmeden ön kamerası ekranın içine yerleştirilmiş telefonlar çıkaracak.

Paylaşımda Samsung’un bu teknolojiye katlanabilir ekranlı telefonunda yer vereceği belirtiliyor. Oppo’nun da Samsung gibi katlanabilir ekranlı bir cihazı tercih edeceği söyleniyor. Xiaomi ise Mi MIX 4’te ön kamerayı ekranın içine yerleştirecek.

Samsung’un Galaxy Z Fold 3’te ön kamerayı ekranın içine yerleştirebileceğine dair iddialar daha önce de gündeme gelmişti. Ice Universe, daha önce yaptığı bir paylaşımda da bu ihtimali dile getirmişti. Yapılan son paylaşım, bu iddiaları doğruluyor.

Galaxy Z Fold 3’te S Pen desteğinin sunulmasına da kesin gözüyle bakılıyor. Samsung, yeni katlanabilir ekranlı telefonunu büyük ihtimalle temmuz ayında katlanabilir ekranlı bir diğer cihaz olan Galaxy Z Flip 2 ile birlikte tanıtacak.

Xiaomi Mi MIX 4 hakkındaki söylentiler de bir süredir etrafta dolaşıyordu. Xiaomi’den henüz telefonla ilgili bir işaret verilmese de, Ice Universe telefonun ekran içi ön kamerayla geleceğini belirtiyor. Oppo’nun da ekran içi ön kameraya sahip katlanabilir telefonunu 2021 bitmeden çıkaracağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER