Manşetler

Memorado: Beyninin formunu korumak isteyenler için egzersizler

memorado

Günümüzde artık pek çok kişi vücut formlarını düzeltmek veya korumak için bir spor salonuna gidiyor veya egzersiz yapıyor. Ancak özellikle yoğun şehir yaşamında beyni de güçlü tutmak büyük önem taşıyor. İnsanların hayatının neredeyse tamamına dokunan mobil uygulamalar, burada da devreye giriyor. Memorado, zihninin formunu da korumak isteyenlere yardımcı olan uygulamalar arasında öne çıkan seçeneklerden biri oluyor.

Memorado’nun temel amacı beyni güçlü tutmak olsa da, uygulama bunu mümkün olan en eğlenceli format çerçevesinde yapmaya çalışıyor. Hafıza, konsantrasyon ve reaksiyon kategorilerinde insan beynini geliştirmeye odaklanan uygulamada kullanıcılar kişiselleştirilmiş egzersiz seçeneklerinden yararlanabiliyor. Memorado’da kullanıcılara sunulan egzersizler yukarıda bahsi geçen kategorilere ek olarak, hız ve mantık konusunda da gelişim imkanı sağlıyor.

Kişisel tercihlere göre yapılandırılan egzersiz programlarıyla beynin beş farklı bölgesinin çalıştırılması mümkün oluyor. Hatırı sayılır ölçüde kullanımı kolaylaştıran bir görsel dile sahip olan Memorado ile beynin form seviyesini ve gelişimi takip edilebiliyor. Buna ek olarak, istatistikler sayesinde de kuvvet ve gelişim potansiyelini daha somut biçimde görmek mümkün oluyor. Memorado özünde bir beyin egzersizi aracı olsa da, kullanıcıların motivasyonunu artırmak için yarışma unsurları da barındırıyor.

Düello Modu ile kullanıcılar arkadaşlarına meydan okuyup beyinlerinin ne kadar güçlü olduğunu birbirlerine gösterebiliyor. 720’den fazla seviyeye yayılan 24 eğlenceli oyun barındıran Memorado’da gelişimin yanı sıra huzura yönelik egzersizler de mevcut. Söz konusu huzur egzersizleri sayesinde Memorado kullanıcılarının stres seviyelerini aşağıya çekebilmeleri ve akıl sağlıklarını yeniden belli bir seviyeye oturtabilmeleri amaçlanıyor.

Bu huzur egzersizlerinin kapsamı ve formatı oldukça geniş. Kullanıcılara sesli olarak dikte edilen bu egzersizler sayesinde daha düzenli nefes almaktan kabullenmeye kadar pek çok konuda yardım ve farkındalık sağlanıyor. Memorado kullanıcılarına geniş bir egzersiz yelpazesi sunsa da, bu seçeneklerin tamamından yararlanabilmek adına eli cebe atmak gerekiyor. Uygulamanın sunduğu testlerin ve sesli oturumların tamamına farklı paketler aracılığıyla erişilebiliyor.

Memorado pek çoğumuzun en önemli sermayesi olan beynimizi modern hayatın sıkıntılarına karşı daha güçlü ve huzurlu kılmaya yardımcı oluyor. Memorado’yu hem iOS hem de Android cihazlara indirmek mümkün.

İLGİLİ HABERLER