Teknoloji

Medium yazarlarına para kazandıracak

medium

Yazı yazarak para kazanmak pek kolay bir şey değil. Eli kalem tutanlardan ücretsiz olarak yazı yazmalarını isteyen mecraların sayısındaki fazlalık da işleri zorlaştırıyor. Söz konusu mecralardan biri olarak değerlendirilen Medium’un CEO’su Ev Williams, BBC’ye yaptığı açıklamada servisinin yazarlara ve yayıncılara emeklerinin karşılığını vermenin yollarını aradığını dile getirdi.

Ekibinin gerekli çözüm üstünde kısa bir süre önce çalışmaya başladığını söyleyen Williams, finansal çeyrek tamamlanmadan özelliğin hazır hâle gelmesini planladıklarını belirtti. Bu da bahsi geçen çözümün mart ayı içinde duyurulabileceği anlamına geliyor.

Ev Williams, CEO’su olduğu platformun minimalist tasarımının reklamlar tarafından bozulması konusunda pek endişeli gözükmüyor. Kullanıcı deneyimine ve gizliliğine zarar vermeden reklam yapmanın pek çok yolu var diyen Williams, “premium”, “abonelik” veya “ücretli” içerik konusunda da büyük potansiyel gördüğünü sözlerine ekledi. Ücretli içerik konusunda da adımlarını atan şirket, Bill Simmons’un “The Ringer” isimli platformunun içeriklerini ücret karşılığında sunacak. Böyle bir hamlenin Medium’u The New York Times gibi bazı geleneksel yayın organlarıyla aynı kategoriye yerleştireceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Google’ın Blogger servisi için modern bir alternatif olarak geliştirilen Medium, özellikle teknoloji sektörü profesyonelleri ve sektörü yakından takip edenler tarafından yoğun biçimde kullanılan platformlar arasında yer alıyor. Pek çok teknoloji şirketinin CEO’su düşüncelerini Twitter kurucularından Ev Williams’ın imzasını taşıyan platform üzerinden paylaşıyor. Bu durumun ücretli içeriklerin platforma giriş yapmasıyla birlikte biraz olsun değişmesi muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER