Teknoloji

MediaTek Helio P95 daha iyi yapay zekâ desteğiyle geliyor

mediatek helio p95

64 megapiksel kamera sensörü taşıyan orta segment telefonların sayısı giderek artıyor. MediaTek de yeni işlemcisi Helio P95 ile bu telefonlar için yeni bir seçenek sunuyor. Helio P95, selefi Helio P90‘a kıyasla daha gelişmiş yapay zekâ desteği vadediyor.

Helio P95 ve P90’ın büyük ölçüde aynı teknik özelliklere sahip olduğu söylenebilir. Her iki işlemci de TSMC’nin 12nm FinFET mimarisiyle üretiliyor. Hem P95’te hem de P90’da iki adet Cortex A75 ve altı adet Cortex A55 çekirdeği bulunuyor.

MediaTek’ten verilen bilgiye göre; Helio P95 taşıyan telefonlar, Helio P90 taşıyanlara kıyasla yüzde 10 oranında daha iyi bir yapay zekâ performansı sergiliyor.

Helio P95, 64 megapiksel kamera desteğinin yanında yapay zekânın da yardımıyla kamera alanında daha fazla özelliğin önünü açıyor. P95 taşıyan telefonların kameralarında beş kişilik insan duruş takibi, üç boyutlu duruş takibi, tüm vücut AR avatar oluşturma, çoklu nesne ve sahne optimizasyonu ve tanıması gibi özellikler sunulabilecek.

MediaTek, Helio P95 işlemcili telefonların çıkışı konusunda şimdilik bir işaret vermiş değil. Ancak Helio P90 ile ortak noktaların fazlalığı, bu tarihin pek de uzak olmadığını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER