Eğlence

Massive Attack iPhone uygulamasıyla şarkılar remikslenebiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

massive attack

2010’dan bu yana yeni bir albüm yayınlamayan Massive Attack, uzun süren sessizliğin ardından yeni şarkılar ve bir turneyle yeniden hayranlarının karşısına çıkıyor. Ancak grup Spotify üzerinde birkaç şarkı paylaşmak yerine, daha farklı bir yoldan yürümeyi tercih etti.

Grubun yayınladığı “Fantom” isimli iOS uygulaması; kullanıcının kalp atışlarından, günün saatinden, kameradan ve hareketten faydalanarak şarkıları yeniden düzenliyor. Kullanıcıların kişisel remiksleri, video eşliğinde Instagram veya Twitter’da paylaşılabiliyor veya Film Rulosuna kaydedilebiliyor.

Kamerada görülenler ve kullanıcı hareketleriyle şarkıları değiştiren Fantom, günün zamanına göre şarkıları değiştirebilecek. Örneğin öğlenden sonra saat 15:00’da ve akşam saat 22:00’da yapılan remiksler arasında farklar bulunacak. Kalp atışları da yapılan remikslerde etkili olabilecek. Ancak bunun için bir Apple Watch sahibi olmak gerekiyor.

Massive Attack Fantom uygulaması iPhone 5s ve üstü modellerde çalışıyor. Şarkıların remikslenecek kısa bölümleri uygulamada yer alsa da, tam sürümlerinin yanında halen “yakında” ibaresi bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER