Ulaşım

Maserati tüm otomobillerinin elektrikli versiyonlarını çıkaracak

maserati

Maserati, 2025’e kadar tüm otomobillerinin elektrikli versiyonlarını çıkaracağını açıkladı. Şirketin bu açılım çerçevesinde tanıtacağı ilk modellerden biri, GranTurismo EV olacak. 1200 beygir gücüne sahip elektrikli otomobil, önümüzdeki yıl yollara çıkacak.

GranTurismo “Folgore” Maserati’nin yeni elektrikli otomobil serisinin ilk üyesi olacak. Kuvvetli motorun ulaşabileceği maksimum hız ise saatte 306 kilometreyle sınırlandırılacak. Otomobil 3 saniyeden kısa bir süre içinde saatte 97 kilometre hıza ulaşabilecek.

SUV formatındaki Grecale ve Grancabrio GT’nin elektrikli versiyonları 2023’te yollarda olacak. MC20, Quattroporte ve Levante’nin elektrikli seçenekleri de 2025 itibarıyla piyasaya çıkmış olacak.

Şirket, 2030 itibarıyla içten yanmalı motora sahip otomobillerin üretimini durdurmayı ve sadece elektrikli otomobil üretmeyi planladığını da duyurdu.

Maserati yeni elektrikli otomobillerinin satış fiyatı konusunda bilgi vermedi. Ancak şirketin mevcut fiyatlarını düşününce elektrikli otomobillerinin de çok ucuz olmayacağı kolaylıkla tahmin edilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER