Eğlence

Marty McFly’ın gerçekte park alanında 88 mil hıza ulaşması mümkün değildi

back-to-the-future-delorean-150515

Sinema dünyasının kült film serilerinden biri olan Geleceğe Dönüş’te 88 sayısının önemli bir yeri vardır. Çünkü Doktor Emmett Brown tarafından modifiye edilen ve genellikle Marty McFly’ın kullandığı DeLorean’ın zamanda yolculuk yapabilmesi için 88 mil hıza ulaşması gerekmektedir. Marty McFly, serinin ilk filminde Twin Pines Alışveriş Merkezi’nin park alanında DeLorean ile 88 mil hıza ulaşarak 1955 yılına gider. Ancak seri üzerine derinlemesine incelemeler yapan bir yorumcu, Marty McFly’ın gerçekte park alanında 88 mil hıza ulaşmasının mümkün olmayacağını iddia etti.

İnternet sitesi Jalopink’in altında yer “Opposite Lock” isimli blogda görüşlerini paylaşan bir yorumcu, iddiasını çeşitli matematik işlemleriyle kanıtlamayı da ihmal etmedi. Önce söz konusu sahnenin çekildiği mekanın gerçek bir haritasını ortaya koyan yorumcu, daha sonra DeLorean’ın park alanında izlediği iki rotayı Google Haritalar’ın ölçüm araçlarıyla inceledi. Parkura hareket halinde girse bile DeLorean’ın 88 mile ulaşmasının mümkün olmadığını belirten yorumcu, gerçek hayatta Marty McFly’ın saatte 70 mil hızla park alanında bulunan Fotomat standına çarpacağını öne sürdü.

[quote_box_center] İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Geleceğe Dönüş 2 ve 2015 tahminleri: Hangileri gerçek oldu? [/quote_box_center]

Yorumcu, iddiasını ortaya koyarken Doktor Emmett Brown’ın DeLorean’ın motorunda modifikasyon yapmadığı varsayımının üstünde durmayı da ihmal etmedi. Zaman yolculuğu gibi son derece ütopik bir konsept çerçevesinde ilerleyen filmde, gerçek fizik kuralları üzerine bu kadar kafa yoran bir kişinin oldukça takıntılı bir karakter yapısına sahip olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER