Ünlü yönetmen Martin Scorsese, daha önce yaptığı bir açıklamada Marvel Studios imzalı süper kahraman filmlerinin gerçek anlamda sinema olmadığını belirtmişti. Scorsese, bu iddialı açıklamasını The New York Times için kaleme aldığı bir yazıyla savundu.
Ünlü yönetmenin yazısında sinema endüstrisi için ortada ikili bir durumun olduğunu belirtti. Scorsese, bu kulvarlardan birini “gerçek sinema” diğerini ise “görsel-işitsel eğlence” olarak tanımlıyor. Bu iki kulvarın zaman zaman birbirine geçtiğini söyleyen Scorsese, ancak bu iç içe geçme durumunun giderek daha az görüldüğünü ifade etti. Ünlü yönetmen, işin eğlence kısmının diğer tarafı marjinalleştirmek için kullanıldığını öne sürdü.
Scorsese’nin bu sözlerinin doğrudan Marvel’ın sahibi Disney’in hedef aldığını söylemek yanlış olmayacaktır. Disney’in kendi sinema zinciri olmasa da, şirket pek çok kişinin merak ettiği gişe filmleriyle takvimi domine ediyor. Bu da diğer stüdyoların filmleri için bir çıkış tarihi bulmasını zorlaştırıyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Eski Disney CEO’su Bob Iger Apple ile Disney arasında birleşme görüşmeleri yapıldığını açıkladı

The Social Network’ün devam filminden ilk fragman geldi ve hedefte bu kez Meta var

YouTube çocuk hesapları Türkiye’de ebeveynlere açıldı

Sony yeni PlayStation oyunlarını artık yalnızca dijital sunacak

Netflix’in Wonka yarışmasında yapay zekâ ile oluşturulan Gene Wilder sesi kullanılacak
Martin Scorsese Marvel ve Disney’i eleştiren ilk yönetmen değil
2020’de rakip stüdyolar 52 haftanın 19’unda Disney’e karşı mücadele etmek zorunda kalacak. 2021’de ise dört Marvel filmi, Avatar 2 ve yeni Indiana Jones filminin yayınlanacak olması, akıllara “diğer filmler ne zaman gösterilecek?” sorusunu getiriyor.
[irp posts=”207078″ ]
Günün Öne Çıkan Fırsatları








Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
Martin Scorsese, Marvel ve Disney hakkında söyledikleriyle dikkatleri üzerine çekse de; tecrübeli yönetmen tepkisini dile getiren ilk isim değil. Bir diğer ünlü yönetmen Quentin Tarantino da 2015’te “The Hateful Eight” filminin vizyona girişinin yeni Star Wars filmiyle çakışmasının yol açtığı sıkıntıların ardından Disney’i eleştirmişti.


