Eğlence

Martin Scorsese Marvel filmlerine vurmaya devam ediyor

Martin Scorsese Netflix için "motor" demeye hazırlanıyor

Ünlü yönetmen Martin Scorsese, daha önce yaptığı bir açıklamada Marvel Studios imzalı süper kahraman filmlerinin gerçek anlamda sinema olmadığını belirtmişti. Scorsese, bu iddialı açıklamasını The New York Times için kaleme aldığı bir yazıyla savundu.

Ünlü yönetmenin yazısında sinema endüstrisi için ortada ikili bir durumun olduğunu belirtti. Scorsese, bu kulvarlardan birini “gerçek sinema” diğerini ise “görsel-işitsel eğlence” olarak tanımlıyor. Bu iki kulvarın zaman zaman birbirine geçtiğini söyleyen Scorsese, ancak bu iç içe geçme durumunun giderek daha az görüldüğünü ifade etti. Ünlü yönetmen, işin eğlence kısmının diğer tarafı marjinalleştirmek için kullanıldığını öne sürdü.

Scorsese’nin bu sözlerinin doğrudan Marvel’ın sahibi Disney’in hedef aldığını söylemek yanlış olmayacaktır. Disney’in kendi sinema zinciri olmasa da, şirket pek çok kişinin merak ettiği gişe filmleriyle takvimi domine ediyor. Bu da diğer stüdyoların filmleri için bir çıkış tarihi bulmasını zorlaştırıyor.

Martin Scorsese Marvel ve Disney’i eleştiren ilk yönetmen değil

2020’de rakip stüdyolar 52 haftanın 19’unda Disney’e karşı mücadele etmek zorunda kalacak. 2021’de ise dört Marvel filmi, Avatar 2 ve yeni Indiana Jones filminin yayınlanacak olması, akıllara “diğer filmler ne zaman gösterilecek?” sorusunu getiriyor.

Martin Scorsese, Marvel ve Disney hakkında söyledikleriyle dikkatleri üzerine çekse de; tecrübeli yönetmen tepkisini dile getiren ilk isim değil. Bir diğer ünlü yönetmen Quentin Tarantino da 2015’te “The Hateful Eight” filminin vizyona girişinin yeni Star Wars filmiyle çakışmasının yol açtığı sıkıntıların ardından Disney’i eleştirmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER