Teknoloji

Markafoni haziran ayının sonunda kapanıyor

markafoniTürkiye’nin popüler e-ticaret sitelerinden Markafoni, 30 Haziran 2017 itibarıyla faaliyetlerine son vereceğini açıkladı. Sina Afra, Ahmet Emre Sarı ve Tolga Tatari tarafından 2008’de kurulan şirketin yüzde 70’ini 2011’de dünyanın en büyük internet ve medya gruplarından biri olan Naspers satın almıştı. Kurucular Afra, Sarı ve Tatari de 2014’te şirketle yollarını ayırmıştı.

Markafoni kapanış kararını internet sitesi üzerinden yayınladığı açıklamayla duyurdu. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Sevgili Müşterilerimiz, 30 Haziran 2017 tarihi itibarıyla www.markafoni.com sitemizde yürütmekte olduğumuz faaliyetlerimize üzülerek son veriyoruz. Kurulmuş olduğumuz 2008 yılından itibaren bize gösterdiğiniz destek ve güven için hepinize teşekkür ederiz. 30 Haziran 2017 tarihine kadar alacağınız ürünlere ilişkin olarak sevkiyatlarımız devam etmektedir. Henüz sevk edilmemiş siparişleriniz ve iadeleriniz ile ilgili mevzuata uygun olarak standart işleyişimiz çerçevesinde çalışmalara devam edilecektir. Siparişleriniz ve iadelerinizin takibi ile ilgili işlemlerinizi web sitemizin “siparişlerim” sayfasından yapabilir; her tür soru, öneri ve görüşlerinizi [email protected] adresine mail atarak iletebilirsiniz.”

Markafoni kapanma sebebi konsunda bilgi vermedi

Yapılan açıklama dışında sitenin neden kapandığı konusunda bir bilgi şimdilik verilmiş değil. E-ticaret konusunda akıllara gelen ilk platformlardan birinin kapanmasının sektöre nasıl bir etki yapacağını görmek için beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER