Teknoloji

Mark Zuckerberg Facebook Messenger için neden ısrarcı oldukları konusunda konuştu

facebook-messenger-071114

Hem web deneyiminde hem de mobil uygulamalarında değişikliğe giden Facebook, pek çok uygulamasını popüler hâle getirmeyi başarmış; ancak sosyal medya devinin mobil kullanıcılarını Messenger uygulamasını indirmeye zorlaması tepkileri beraberinde getirmişti. CEO Mark Zuckerberg Facebook’ta canlı olarak yayınlanan özel bir etkinlikte katılımcıların sorularını yanıtladı . Zuckerberg’e yöneltilen ilk soru ise Facebook Messenger kullanımının zorlanmasıyla ilgili oldu.

Tüm ön yargılardan bağımsız olarak bakıldığı zaman, Facebook Messenger kulağa oldukça mantıklı geliyor. Özellikle anında mesajlaşma uygulamalarının popülaritesi göz önüne alınınca Facebook’un bu hamlesi biraz daha anlam kazanıyor. Facebook farklı kullanıcı tiplerinin bulunduğunu ve tüm kullanıcılara en iyi şekilde hizmet etmek için uygulamaları ayırma yoluna gitse de, geniş bir kullanıcı grubu bu ayrılıktan memnuniyetsizlik duyduğunu belirtmiş ve bazı kullanıcılar Facebook Messenger uygulamasını protesto etme kararı almıştı.

Kendisine bu sorunun sıklıkla yöneltildiğini söyleyen Zuckerberg, söz konusu zorlamanın yol açtığı hasarı düzeltmek ve kullanıcılarıyla ilişkilerini iyileştirmek için zamana ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER