Teknoloji

Mark Zuckerberg’den Washington çıkarması

Mark Zuckerberg’den Washington çıkarması
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, ABD’nin başkenti Washington D.C.’de önemli temaslar gerçekleştirdi. Beyaz Saray’da ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya gelen Zuckerberg, Capitol Hill’de de temsilciler meclisi üyeleri ve senatörlerle görüştü. Zuckerberg’in temaslarının ana gündem maddesi internet düzenlemesi oldu.

The Wall Street Journal’ın haberine göre; Facebook CEO’su temasları çerçevesinde kendisine en sert şekilde muhalefet eden meclis ve senato üyeleriyle görüştü. Zuckerberg’in görüştüğü meclis üyelerine internetin moderasyonuna dair vizyonunu anlattığı belirtildi.

Facebook için son birkaç yıldır işler pek kolay gitmiyor. Kullanıcı gizliliği, seçim güvenliği ve yüksek profilli satın alımlar gibi pek çok konu, Facebook’un şimşekleri üstüne çekmesine sebep olmuştu. ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), geçtiğimiz ay Facebook’un Instagram ve WhatsApp’ı satın almasıyla ilgili bir tekel soruşturması başlatmıştı.

Facebook, bu soruşturmanın başlamasından kısa süre önce ise FTC ile gizlilik ihlâlleri nedeniyle 5 milyar dolarlık bir uzlaşma anlaşması imzalamıştı. Anlaşmaya konu edilen güvenlik ihlâlleri arasında Cambridge Analytica skandalı da yer alıyor.

[irp]

ABD Başkanı Donald Trump, daha önce Facebook’u “muhafazakar karşıtı” olmakla suçlamıştı. Trump, Zuckerberg ile Beyaz Saray’daki görüşmesinde çekilen bir fotoğrafı Twitter hesabında paylaştı.

Mark Zuckerberg ve Donald Trump ne konuştu?

Zuckerberg ve Trump görüşmesinin detayları bilinmiyor. Ancak Facebook’tan verilen bilgiye göre, Zuckerberg ve ABD Başkanı “iyi ve yapıcı bir görüşme” gerçekleştirdi.

Facebook CEO’sunu asıl zorlayan ise ABD Kongresi üyeleri oldu. Cumhuriyetçi Parti’nin Missouri senatörü Josh Hawley, Zuckerberg’in samimi olduğunu göstermesi için Instagram ve WhatsApp’ı satması gerektiğini belirtti. ABD’de büyük teknoloji şirketlerinin “parçalara bölünmesi” gerektiği düşüncesini her geçen gün daha çok kişi dile getiriyor. Büyük şirketler, endüstriyi hakimiyetleri altına alarak rekabeti bastırmakla suçlanıyor.

Demokratik Parti’nin Connecticut senatörü Richard Blumenthal ise teknoloji endüstrisinin kullanıcı gizliliği ve seçim güvenliği konusunda hâlâ gerekli adımları atamadığını belirtti. Hem Blumenthal hem de Hawley, Facebook ölçeğindeki bir şirket için FTC ile yapılan 5 milyar dolarlık uzlaşma anlaşmasının yetersiz olduğunu savunuyor.

Mark Zuckerberg için Washington D.C. mesaisi henüz sona ermiş değil. Facebook CEO’su ABD Temsilciler Meclisi Hukuk Komitesi’nin karşısına çıkacak.

Bu fırsatlar ilginizi çekebilir

Samsung Galaxy S25 Ultra 512 GB - %0 Faizli 3 Taksit Fırsatı
Xiaomi 17T Serisi Lansmana Özel Fırsatlarla Burada!
Lenovo Idea Tab Plus 8gb 256GB 12.1\" 2.5k 600NITS Tablet+Kalem+Kılıf ZAG70130TR
HONOR Pad X9A 8gb 256GB Wi-Fi 11.5 Inç IPS Uzay Gri Tablet -Uzay Grisi
Huawei Yeni (2025) Matepad 12X 12.0\" Papermatte Edition 12GB 256GB Yeşil + Klavye
Xiaomi Smart Band 10 Ceramic Edition Pearl White Akıllı Bileklik

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.