Manşetler

Vivo V17 Pro tanıtıldı: Açılır iki ön kamera, dört arka kamera, Snapdragon 675 işlemci

vivo v17 pro

Vivo, deneysel özelliklere sahip akıllı telefonu NEX 3’ü hafta içinde duyurmuştu. Çinli üretici, orta üst segmentte konumlanacak yeni cihazını duyurmak için de fazla zaman kaybetmedi. Vivo V17 Pro adını taşıyan bu yeni telefon, pek çok bölgede şirketin amiral gemisi olarak boy gösterecek.

V17 Pro’nun kalbinde Qualcomm Snapdragon 675 yonga set bulunuyor. Bu yıl içinde tanıtılan V15 Pro‘da da Snapdragon 675 tercih edilmişti. Bu yonga sete 8 GB RAM eşlik ediyor. 9.8 mm. kalınlığında bir kasaya sahip olan telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4100 mAh kapasiteli pili veriyor.

V17 Pro’nun selefine kıyasla daha kalın olmasının sebepleri arasında pil kapasitesindeki artış gösterilebilir. Ancak kalınlaşmanın temel sebebi olarak yeni açılır ön kamera mekanizması daha ağır basıyor. V17 Pro’da iki ön kamera bulunuyor.

32 megapiksel çözünürlüklü lens ana ön kamera işlevini görüyor. 8 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı lens de ana ön kameraya eşlik ediyor. Bu iki lens de telefonun arkasından çıkan dikdörtgen mekanizmadan çıkıyor. Motorlu ön kamera mekanizması, iki lens dışında ahize hoparlörüne ve LED flaşa da ev sahipliği yapıyor.

Açılır ön kamera mekanizması sayesinde Vivo, V17 Pro’da çentiksiz ve ince çerçeveli bir ekran deneyimi sunuluyor. 6.44 inç büyüklüğündeki 1080p çözünürlüklü OLED ekran, 20:9 görüntü oranına sahip. DCI-P3 renk gamının tamamını kapsayan bu ekran, piyasadaki diğer telefonların ekranlarına kıyasla biraz daha uzun. Ekran, parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yapıyor.

vivo v17 proVivo V17 Pro’nun arkasında ise dört lensli bir kamera sistemi bulunuyor. Bu sistemde ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü lens üstleniyor. Bu lense 2x zum yeteneğine sahip 13 megapiksellik telefoto kamera, 8 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı lens ve 2 megapiksel çözünürlüklü derinlik sensörü eşlik ediyor. Dört lensli bu kamera kurulumu, Vivo V17 Pro’nun arka panelinin ortasına dikey olarak yerleştirilmiş.

Vivo V17 Pro ne zaman çıkacak? Fiyatı ne kadar olacak?

Vivo V17 Pro, hem kulaklık jakı hem de USB-C girişine sahip. V17 Pro, Vivo’nun V serisinde USB-C girişinin kullanıldığı ilk cihaz olma özelliğini taşıyor. Micro USB’den USB-C’ye geçişin zamanın ruhuna uygun ve doğru bir hamle olduğu söylenebilir.

Vivo V17 Pro için kesin bir çıkış tarihi açıklanmış değil. Ancak telefonun ilk olarak Hindistan’da satışa sunulacağı biliniyor. V17 Pro, bu ülkede 29 bin 990 rupi (2407 TL) karşılığında satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER