Teknoloji

Makas tuşlu klavye taşıyan yeni MacBook’lar yakın

apple macbook pro

Apple çok yakında daha fazla klavyede makas geçişli tuşlara sahip klavyeleri sunmayı planlıyor. Bu tahmin genellikle doğru analizlerle bildiğimiz Ming-Chi Kuo’dan geliyor.

Kuo’nun MacRumors tarafından ele geçirilen yatırımcı notuna göre, yeni MacBook Pro ve MacBook Air modelleri 2020’nin ikinci çeyreğinde geliyor. Yeni dizüstü bilgisayarların da geçen yılın sonlarında çıkan 16 inç MacBook Pro‘nun yolundan gideceğini tahmin ediyoruz. Yani, daha önceki MacBook bilgisayarlarında gördüğümüz kelebek tuşlu klavyenin yerini “Magic Keyboard” klavyelerde de kullanılan tuş yapısına sahip klavye alacak.

Kuo yakın zamanda mevcut 13 inç MacBook Pro’nun yerini 14 inç modelin alacağını söylemişti. Ancak yeni bilgisayarın bu ikinci çeyrekte geleceğini daha önce hiç zikretmemişti. Makas geçişli klavyenin daha kapsamlı yeniliklerden geçmiş bir model yerine 13 inçlik modele öncelikle gelmesi de ihtimal dahilinde bulunuyor. Apple, 2016 yılından bu yana çıkardığı tüm yeni dizüstü bilgisayarlarında kelebek mekanizmalı klavyeler kullanıyordu. 2019’un sonlarında çıkan 16 inç MacBook Pro ile bu durum değişmişti.

Bundan ayrı olarak, Kuo Apple’ın uzun zamandır sözü edilen ARM işlemcilere geçişi ile de ilgili düşüncelerini aktarıyor. Kuo, Apple tarafından tasarlanmış özelleştirilmiş işlemcileri taşıyan MacBook modellerinin 2020’nin dördüncü çeyreğinde veya 2021’in ilk çeyreğinde çıkacak gibi göründüğünü de söylüyor. Bu makinelerle ilgili daha fazla detay henüz yok, ancak Kuo, yepyeni MacBook tasarımlarının gelecek yılın ikinci veya üçüncü çeyreği için planlandığını da sözlerine ekliyor.

İLGİLİ HABERLER