Teknoloji

Mini-LED ekranlı iPad Pro ve MacBook Pro’nun çıkışı için yeni iddia

yeni ipad pro

Apple‘ın Mini-LED ekranlı iPad Pro ve MacBook Pro üstünde çalıştığına dair haberler birkaç ay önce gündeme gelmişti. 9to5Mac sitesinde yayınlanan ve ünlü analist Ming-Chi Kuo‘nun imzasını taşıyan bir araştırma notu, bu teknolojiye sahip iPad ve MacBook’un kullanıcıların karşısına çıkabileceği tarih konusunda ipucu veriyor.

Kuo’nun öngörüsüne göre, Apple’ın Mini-LED ekranlı iPad ve MacBook’u 2020’nin sonlarında kullanıcıların karşısına çıkacak. Cupertino merkezli şirketin Mini-LED teknolojisi üstünde çalıştığını gündeme getiren isim de Kuo olmuştu. Ancak Kuo ilk etapta bu teknolojinin kullanımı konusunda kesin bir tarih vermemiş, “2020 veya 2021” şeklinde muğlak bir ifadeyi tercih etmişti.

Yeni araştırma notunda ise Apple’ın hem iPad Pro’da hem de 16 inç ekranlı MacBook Pro’da Mini-LED paneli tercih edeceği belirtiliyor. Kuo, söz konusu cihazların 2020’nin sonlarından önce çıkmasının ihtimal dahilinde görülmediğinin altını çiziyor.

Kuo’nun notunda, iPad Pro’nun MacBook Pro’dan daha önce piyasaya çıkacağı belirtildi. 2020’nin üçüncü çeyreğinde tanıtılması beklenen yeni iPad Pro’da mini-LED panelin yanı sıra yenilenmiş A14X işlemcinin de bulunması öngörülüyor.

Mini-LED ekranlı MacBook Pro’nun çıkışı içinse 2020’nin dördüncü çeyreği işaret ediliyor. Apple, 16 inç ekranlı ilk MacBook Pro modelini de geçtiğimiz ay tanıtmıştı. Dolayısıyla şirketin önümüzdeki yıl için de benzer bir çıkış takvimini tercih etmesi sürpriz olmayacaktır.

iPad Pro ve MacBook Pro için neden Mini-LED ekran tercih edilecek?

Kuo’ya göre, Apple’ın Mini-LED açılımı bu iki ürünün sonrasında da devam edecek. Şirketin önümüzdeki iki veya üç yıllık dönemde Mini-LED taşıyan daha fazla donanımı çıkarması bekleniyor.

Apple için iPad Pro ve MacBook Pro gibi büyük ekranlı cihazlarda OLED yerine Mini-LED’in tercih edilmesinin altında belli sebepler var. Yerel karatma, geniş renk gamı, yüksek kontrast ve dinamik aralık gibi konular, Apple’ın tercihinin başlıca sebepleri arasında gösteriliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER