Teknoloji

macOS Big Sur ile 4K Netflix desteği Mac’lere geliyor

netflix türkiye

Bir Mac bilgisayarda 4K çözünürlüklü Netflix videosu izlemek daha da kolaylaşacak gibi görünüyor. Çünkü yakında çıkacak macOS Big Sur güncellemesi, Netflix’i 4K izlemeye imkan sağlayacak bir Safari güncellemesi de içeriyor. Ishan Agarwal tarafından bir tweet ile paylaşılan bu bilgi Dolby Vision HDR desteğinin de geleceğini barındırıyor.

Böylelikle ilk kez macOS kullanıcıları Netflix videolarını 4K çözünürlükte izleme imkanı elde edecekler. Önceleri bir bilgisayarda 4K Netflix izlemek için Windows PC’ye ve onun üzerinde çalışan Microsoft Edge uygulamasına ya da Netflix Windows 10 uygulamasına ihtiyaç vardı. Teoride Netflix’i 4K çözünürlükte Boot Camp üzerinden Windows’u çalıştırarak Mac’te de izleyebilirsiniz. Ancak macOS Big Sur yüklü bir bilgisayarda Safari’yi açarak 4K Netflix izlemek, sonbaharda Big Sur yayınlandığında çok daha pratik bir yöntem olacaktır.

Ne var ki, Safari üzerinde 4K HDR Netflix deneyimi yaşamak için tek başına Big Sur yetmiyor. Aynı zamanda HDR destekli olan ve son zamanlarda çıkmış bir Mac bilgisayara sahip olmalısınız. 2018’den beri çıkan birçok Apple ürününde HDR desteği bulunuyor. Apple’ın web sitesindeki listede desteklenen tüm Mac modellerini bulabilirsiniz. Ayrıca 4K çözünürlükte video izleme imkanı sunan ve aylık fiyatı 41,99 TL olan Özel planı tercih etmeniz gerekiyor.

Eğer macOS Big Sur, desteklenen Mac modellerinden bir tanesi ve Netflix Özel planından oluşan birleşiminiz yoksa, Netflix’i macOS’te Safari üzerinden en fazla 1080p çözünürlükte izlemeye devam edeceksiniz. Bir Netflix destek dokümanına göre, Chrome veya Firefox’ta ise maksimum çözünürlük 720p gibi daha düşük bir seviyede bulunuyor.

Netflix Apple’ın yakında çıkacak yazılım güncellemesiyle birlikte 4K çözünürlük desteği kazanacak tek video platformu değil. Apple’ın geçen hafta yaptığı duyuruya göre, Apple TV 4K da tvOS 14 güncellemesiyle birlikte 4K çözünürlükte YouTube videolarını oynatmaya başlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER