Ulaşım

Cenevre Otomobil Fuarı önümüzdeki yıl da düzenlenmeyecek

cenevre otomobil fuarı 2021 2022

2021 Cenevre Otomobil Fuarı, bu yılki fuarın koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilmesinin sebep olduğu finansal sonuçlar nedeniyle düzenlenmeyecek. Organizatörler, alınan kararda finansal etkilerin yanı sıra koronavirüs kaynaklı endişelerin ortadan kalkmamasının da etkili olduğunu belirtti.

Yapılan açıklamada, fuarın önemli katılımcılarının büyük kısmının 2021’de de fuara katılmayabileceklerini belirtmeleri ve 2022’yi işaret etmeleri üzerine böyle bir kararın alındığı ifade edildi. Organizatörler fuarın satışa çıkarıldığını da açıkladı.

2020 Cenevre Otomobil Fuarı, Çin dışında iptal edilen ilk etkinliklerden biri olmuştu. Organizatörler iptal kararını koronavirüsün küresel salgın olarak ilan edilmesinden iki hafta önce duyurmuştu. Geçtiğimiz yıl 600 bin kişinin ziyaret ettiği fuarın bu yıl 90.’sı gerçekleştirilecekti.

Cenevre Otomobil Fuarı, “Salon International de l’Automobile” isimli kuruluş tarafından gerçekleştiriliyor. Aslında bir vakıf olan bu kuruluş, fuarın iptalinden bu yana yerel hükümetle maddi destek sağlanmasına yönelik görüşmeler yürütüyor. Cenevre kantonu 16.8 milyon İsviçre frangı kredi önerse de, vakıf kredinin koşullarını kabul etmediği için bunu geri çevirmişti. Söz konusu koşullar arasında fuarın 2021’de düzenlenmesi de bulunuyordu. Vakıf, fuarın haklarını fuarın düzenlendiği merkezin de sahibi olan Palexpo SA isimli şirkete satmak için görüşmeler yaptığını da açıkladı.

2021 Cenevre Otomobil Fuarı için şimdiden alınan iptal kararı, otomotiv endüstrisinde bu yılkine benzer çevrimiçi duyuru etkinliklerinin önümüzdeki yıl da devam edeceğinin bir habercisi olarak değerlendirilebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER