Manşetler

Apple’dan iPhone 14 Pro ve Pro Max stokları için COVID-19 uyarısı

iphone 15 pro fiyatı iphone 16
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple bir açıklama yayınlayarak iPhone 14 Pro ve Pro Max stoklarının Çin’deki COVID-19 kaynaklı kapanma uygulamalarından etkileneceği konusunda müşterilerini ve yatırımcılarını uyardı.

Bu açıklama, Apple’ın kendisi için çok önemli olan yıl sonu dönemindeki sevkiyat öngörülerini de düşüreceği anlamına geliyor. Bunun şirketin çeyrek gelirlerini olumsuz yönde etkileyeceğini tahmin etmek pek zor değil. iPhone 14’ün Pro modellerinin hâlihazırda uzun olan bekleme süresinin daha da artacağı anlaşılıyor.

Apple, normal üretim seviyesine dönmek için çalışmaların devam ettiğinin altını çizdi. Şirket fabrikalarda görev yapan çalışanlarının sağlık ve emniyetine önem verildiğini vurgulamayı da ihmal etmedi.

Apple’ın bir numaralı üretim ortağı Foxconn’un en büyük fabrikası Çin’in Zhengzhou şehrinde bulunuyor. Bu fabrikada ortaya çıkan COVID-19 vakaları geçtiğimiz hafta gündeme gelmiş ve daha sonrasında da şehirde 7 günlük bir kapanma kararı alınmıştı. Apple’ın açıklamasında da bu kararın iPhone 14 Pro ve Pro Max modellerinin üretimini etkilediği vurgulanıyor.

Şirketin açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “COVID-19 kısıtlamaları Çin’in Zhengzhou şehrinde bulunan fabrikadaki iPhone 14 Pro ve Pro Max modellerinin üretim sürecini geçici olarak etkiliyor. COVID-19 pandemisi boyunca yaptığımız gibi, önceliği tedarik zincirimizdeki çalışanların sağlığına ve emniyetine veriyoruz.”

COVID-19, Apple’ın üretim süreçlerini ara ara etkiliyor. Ancak şirketin bu sefer resmi bir açıklama yayınlaması, durumun ciddiyetini gösteriyor. Açıklama, Apple’ın bu durumun çeyrek performansına belirgin bir etki yapmasını beklediği anlamına geliyor.

iPhone 14 Pro modellerine olan ilgi hâlâ yüksek

Apple, iPhone 14 Pro ve Pro Max modellerine olan talebin hâlâ yüksek olduğunun altını çiziyor. Analistler genellikle Pro modellere olan ilginin daha fazla olduğunu, iPhone 14 ve iPhone 14 Plus’a olan talebin ise beklenenin altında kaldığı biliniyor.

Hâlihazırda Apple’ın çevrimiçi mağazasında iPhone 14 Pro ve Pro Max modellerinin teslimatı için 3-4 haftalık bir bekleme süresi veriliyor. Bu sürenin daha da uzayıp uzamayacağını görmek için beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER